21/6/09

Η γρίπη των χοίρων αποκαλύπτει την κακοδοξία των Παπικών

Η είδηση έρχεται από την Αυστραλία. Τη μεταφέρουμε από την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ:
Παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών Αρχών της Αυστραλίας ο ιός της γρίπης των χοίρων συνεχίζει να εξαπλώνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξάνεται.Μέτρα κατά της εξάπλωσης της επιδημίας πήρε, εκτός των άλλων φορέων, και η Καθολική Εκκλησία.
Ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Ντένις Χαρτ ζήτησε με επιστολή του από τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής να μην κοινωνούν τους πιστούς και να πλένουν τα χέρια τους πριν την θεία λειτουργία.
Παράλληλα, συμβούλεψε και τους εκκλησιαζόμενους να μην ανταλλάσουν μεταξύ τους χειραψίες κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.
Αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα, ιερέας της Μελβούρνης είπε ότι στην εκκλησία του, αντί να ανταλλάσουν ευχές δια χειραψίας, οι πιστοί εφαρμόζουν τον ασιατικό τρόπο χαιρετισμού, κάνοντας μια ελαφριά υπόκλιση και λέγοντας "η ειρήνη μαζί σου".

Σχόλιο δικό μας
Η κακοδοξία των Παπικών αποκαλύπτεται ακόμη και μέσω της γρίπης των χοίρων! Αν οι Παπικοί είχαν έγκυρα μυστήρια και αν πραγματικά στη Θεία Λειτουργία τους κοινωνούσαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δεν θα είχαν κανένα φόβο μετάδοσης της γρίπης. Γιατί είναι βλάσφημο να ειπωθεί ότι το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μεταφέρει μεταδοτικές ασθένειες. Αλλά φαίνεται πως και οι ίδιοι οι Παπικοί γνωρίζουν την πλάνη τους και ότι τα μυστήρια τους δεν είναι έγκυρα και γι' αυτό σπεύδουν να αποτρέψουν τους πιστούς από τη Θεία Κοινωνία για να μην μεταδοθεί η γρίπη από τον ένα στον άλλο. Σε ποια εκκοσμίκευση και πλάνη βρίσκονται οι παπικοί!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο σας είναι λιαν επιτυχέστατο! Τα λέει όλα και περιττεύει άλλος σχολιασμός.

Ανώνυμος είπε...

Η δική μου άποψη διαφέρει πλήρως. Κατά την γνώμη μου ΑΡΙΣΤΑ πράττει η παπική εκκλησία. Στην σχόλιο του site που παρατέθηκε διαβάζω: "Γιατί είναι βλάσφημο να ειπωθεί ότι το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μεταφέρει μεταδοτικές ασθένειες". Ποιός το είπε αυτό; Πώς προέκυψε αυτό το συμπέρασμα;
Επίσης ρωτάω: Γιατί έχετε την εντύπωση ότι κανείς δεν έχει πάθει τίποτα από τα σκεύη που χρησιμοποιούνται κατά την Θεία Κοινωνία όταν χρησιμοποιούνται από τόσο πολύ κόσμο; Και επειδή έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για βλασφημία! Πρόκεται για ανθρώπινη ανοησία που δεν δείχνει την δέουσα προσοχή. Όσον αφορά το συγκεκριμένο κείμενο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η γρίπη μόνο αθώα δεν θεωρείται. Απ' εναντίας, είναι θανατηφόρα. Πραγματικά πιστεύω ότι ΑΡΙΣΤΑ έπραξε η καθολική εκκλησία. Ή έχετε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι σε μία από τις ορθόδοξες εκκλησίες του εξωτερικού; Τότε τι θα γίνει; Θα λέμε ότι ήταν θέλημα Θεού και θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το αναπόφευκτο; Ο Θεός μας έδωσε το μυαλό ώστε να ενεργούμε με λογική. Παρόλο που γνωρίζω ότι θα επιμείνετε στην άποψή σας, λόγω του ιδιαίτερου δεσίματός σας με τον χώρο της εκκλησίας, θα ήθελα να σημειώσω ότι βρίσκω ανούσιο να διατηρείτε στην εποχή μας ορισμένες "παρωπίδες". Συγνώμη εάν φάνηκα σκληρός.

Με εκτίμηση

thriskeftika είπε...

Ανώνυμε (2.26) γράφετε: "Γιατί έχετε την εντύπωση ότι κανείς δεν έχει πάθει τίποτα από τα σκεύη που χρησιμοποιούνται κατά την Θεία Κοινωνία όταν χρησιμοποιούνται από τόσο πολύ κόσμο; Και επειδή έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά..."

Σας προκαλούμε να μας αναφέρετε ένα τουλάχιστον περιστατικό μετάδοσης ασθένειας μέσω της Θείας Κοινωνίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Γιατί το να γράφουμε αφηρημένες θεωρίες που οδηγούν σε βλασφημία (όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε) είναι εύκολο. Όμως η πραγματικότητα διαφέρει.

Γνωρίζουμε πολλούς κληρικούς που κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων ασθενείς με μεταδοτικές ασθένειες και έπειτα καταλύουν το Άγιο Ποτήριο και ασφαλώς ουδείς ποτέ έπαθε το παραμικρό.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την απάντησή σας, και με έκπληξη παρατηρώ ότι επιμένετε στο ότι η παπική εκκλησία θεωρεί ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταφέρονται ασθένειες! Δεν μίλησε κανείς για την Θεία Κοινωνία, αλλά για τα χρησιμοποιούμενα σκεύη. Και πραγματικά γνωρίζω περιστατικό μεταδιδόμενης ασθένειας όπου υπάρχουν ΥΠΟΨΙΕΣ ότι προήλθε από εκεί. Το τονίζω: ΥΠΟΨΙΕΣ. Σίγουρος δεν μπορεί να είμαι. Αλλά εν πάση περιπτώση.
Από τα γραφόμενα σας, έρχονται στο μυαλό μου δύο ερωτήματα:
1) Αφού οι ορθόδοξοι δεν παθαίνουν τίποτα και οι καθολικοί μπορεί να κολλήσουν κάποια ασθένια, τι υποστηρίζετε; ότι ο Θεός επιτρέπει η Θεία Κοινωνία να είναι Σώμα και Αίμα Χριστού στις ορθόδοξες εκκλησίες, ενώ στις καθολικές όχι; Γιατί; Έτσι φαίνεται ότι ο Θεός είναι επιλεκτικός πράγμα που φυσικά δεν ισχύει. Ορθόδοξοι και καθολικοί πιστεύουμε στον ίδιο Θεό. Οι διαχωρισμοί έγιναν για το χρήμα παρόλο που εμφανίσαν οι δύο πλευρές κάποιες διαφορές (για τα μάτια του κοσμάκη).
2) Άν λοιπόν μέσω της Θείας Κοινωνίας δεν μεταφέρονται ασθένειες, γιατί να μήν τις σταματά κιόλας; κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει...

thriskeftika είπε...

Τα Μυστήρια των Παπικών είναι άκυρα, δεν έχουν δηλαδή τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Επομένως το Σώμα και το Αίμα του Χριστού υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Θεός δεν είναι "επιλεκτικός". Εμείς είμαστε ελεύθεροι και επιλέγουμε την αλήθεια της Ορθοδοξίας ή την πλάνη των αιρέσεων. Αλλά ο Θεός δεν παρέχει τον αγιασμό απροϋπόθετα σε όλους. Τότε και οι αλλόδοξοι κατέχουν μέρος της αλήθειας και άρα και του αγιασμού! Όχι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ορθόδοξοι και Καθολικοί (καλύτερα Παπικοί) δεν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό. Διότι εκτός των άλλων, οι Παπικοί έχουν διαστρέψει την Πίστη στην Αγία Τριάδα με το αιρετικό filioque. Δεν υπάρχει κοινή Πίστη Ορθοδόξων και Παπικών. Αν υπήρχε, τότε θα μπορούσαμε να έχουμε και κοινή Θεία Κοινωνία.

Όσο για τις ΥΠΟΨΙΕΣ σας τις αφήνω ασχολίαστες και με τη βαρύτητα που μπορεί να έχει μία υποψία.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι κατάφωρα βλάσφημες οι ανοησιολογίες περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Αν (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ-ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ) υπήρχε μετάδοση μολυσματικών ασθενειών μέσω των Σκευών της Θείας Κοινωνίας ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ: το Ευαγγέλιο και οι Πατέρες της Όρθόδοξης Εκκλησίας θα ανέφεραν ρητώς τα δέοντα στους πιστούς για τον (!) κίνδυνο.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ (=ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ) δεν υπήρξε μετάδοση μολυσματικών ασθενειών μέσω των Σκευών της Θείας Κοινωνίας στην Όρθόδοξη Εκκλησία ΠΟΤΕ.

Ένας χριστιανός που δεν πιστεύει ότι το φαινόμενο ψωμί και κρασί είναι αληθώς το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, είναι ένας αιρετικός και ξένος προς την αληθινή πίστη του Χριστού, ο Οποίος λέγει στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (6,55) «Η γάρ σαρξ μου αληθώς εστί βρώσις, και το αίμα μου αληθώς εστί πόσις». Ενώ ο Απόστολος Παύλος μας λέγει τα εξής: «Το ποτήριον της ευλογίας ό ευλογούμεν, ουχί κοινωνία του αίματος του Χριστού εστί; τον άρτον ον κλώμεν, ουχί κοινωνία του σώματος του Χριστού εστίν;» (Α' Κορ. 10,16).

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ:

«Τόσο τὸ Πατριαρχεῖο ᾿Αλεξανδρείας ὅσο καὶ τὸ Πατριαρχεῖο ᾿Αντιοχείας ἔχουν στὴν Κεντρικὴ ᾿Επιτροπὴ τοῦ Π.Σ.Ε. τὸν ἴδιο ἀριθμὸ ἀντιπροσώπων μὲ τὸν ῾῾Στρατὸ Σωτηρίας᾿᾿ (Salvation Army)», τοῦ ὁποίου οἱ ᾿αντιπρόσωποι «δηλώνουν συνήθως ἀποχὴ ἀπὸ συζητήσεις σχετικὲς μὲ τὸ
Ποτήριο τῆς Εὐχαριστίας, ἐπειδὴ στὶς δικές τους συνάξεις τὸ ἔχουν καταργήσει γιὰ τὸν ἁπλούστατο λόγο ὅτι εἶναι... ἀντιαλκοολικοί»!

Ανώνυμος είπε...

ορθογραφική διόρθωση (29 Ιούνιος 2009 8:59 μμ) ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τί καθόμαστε και συζητάμε τώρα; Επειδή ένας αγράμματος θεολογικά θεώρησε ως ισχύουσα την μεγάλη βλασφημία ότι μπορεί να κολλήσει κάποιος μικρόβια μέσω της Θείας και Ιεράς και Φρικτής Κοινωνίας του ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ και του ΤΙΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, σημαίνει πώς πρέπει να κάτσουμε να μελετήσουμε τα εντελώς αυτονόητα;

Αν είναι έτσι τότε να παραθέσουμε και επιχειρήματα γιατί ο Χριστός είναι ο Θεός και γιατί η Αγιά Γραφή δεν κηρύσσει την ανυπαρξία Θεού!!!
Μα είναι δυνατόν;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος-29 Ιουνίου 2009 8:59 μμ
προς Ανώνυμο-30 Ιουνίου 2009 4:15 μμ :

Έχετε δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 3 Ιούλιος 2009 9:41 μμ .
Δεν το είπα μόνο για εσάς αλλά και για τους αγαπητούς διαχειριστές.

Ένας πιστός.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)