28/5/10

Η καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης Δέσπω Λιάλιου νέα αντιπρύτανης του ΑΠΘ

πηγή: Αγγελιοφόρος, 28/5/2010
Ο Γιάννης Μυλόπουλος νέος πρύτανης στο ΑΠΘ
Τα ηνία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας ανέλαβε για την επόμενη τετραετία ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, συγκεντρώνοντας, στο χτεσινό δεύτερο γύρο των πρυτανικών εκλογών, το 51,78% των ψήφων έναντι του αντιπάλου του, καθηγητή Γεωλογίας Ανέστη Φιλιππίδη, ο οποίος έλαβε 48,22%.
Η νέα διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντιπρυτάνεις την καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής, Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, Δέσπω Λιάλιου, και τον καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και διευθυντή του Τομέα Οικολογίας, Γιάννη Παντή, θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.......
«Αλλαγή σελίδας»
«Σήμερα το πανεπιστήμιο αλλάζει σελίδα. Εμείς επιμείναμε ακαδημαϊκά και κάναμε έναν ακαδημαϊκό αγώνα όλο αυτό το διάστημα, πιστεύοντας σε ένα μεγάλο όραμα για το πανεπιστήμιό μας. Στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι όχι μόνο να αντέξει το ΑΠΘ στην οικονομική κρίση, αλλά και να πρωταγωνιστήσει στο δρόμο για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία και οικολογική ακεραιότητα», δήλωσε στον «Α» ο κ. Μυλόπουλος.

Προτεραιότητες
Στις άμεσες προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση των οικονομικών του πανεπιστημίου, προκειμένου να καλυφθεί η μείωση του προϋπολογισμού κατά 20%. «Για να αντεπεξέλθουμε θα περιστείλουμε τις περιττές δαπάνες, θα αξιοποιήσουμε την περιουσία του ΑΠΘ και θα βάλουμε τέλος στις εργολαβίες, ώστε το πανεπιστήμιο να γίνει επιτέλους εργολάβος του εαυτού του. Βασικός στόχος μας παραμένει η περιφρούρηση του ακαδημαϊκού ασύλου με ειδική ομάδα φύλαξης, η ενίσχυση της διαφάνειας των διαδικασιών μέσω της υποχρεωτικής δημοσίευσης στο διαδίκτυο και η υλοποίηση του οράματός μας για ένα οικολογικό πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)