19/4/12

Γιώργος Μπαμπινιώτης, "Δεν είναι εις γνώσιν μου οποιοδήποτε Σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση"

«Οποιοδήποτε προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είχε συνταχθεί στο παρελθόν από υπηρεσιακούς παράγοντες, ούτε είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ούτε τη δεσμεύει. Ο Υπουργός Παιδείας κάλεσε τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για να ακούσει τις απόψεις τους σε ένα διάλογο για το θέμα που τώρα αρχίζει.»
Την παραπάνω απάντηση έδωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών...

Σημειώνεται ότι μία άτυπη ομάδα που είχε συστήσει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου κατήρτισε μια πρόταση , όχι ακριβώς Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο γνωρίζει μόνο ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κουλαιδής.
Υπέυθυνος της ομάδας ήταν Σύμβουλος της υπουργού, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μέσα σε κλίμα «μουδιασμένο» ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά η συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον υπουργό παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, χωρίς την παρουσία της αρμόδιας για την πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υφυπουργού Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Κύριο θέμα της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας τονίζει πως « Η θέσπιση των κριτηρίων αξιολόγησης αποτελεί ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης επιστημονικής επεξεργασίας αλλά και διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα. Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός μετά την πρόσφατη ψήφιση της τροπολογίας, με την οποία ζήτησε και έλαβε τετράμηνη παράταση για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ανοίγει το διάλογο που είχε προαναγγείλει με σκοπό να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και σοβαρά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».
Στις 12 θα ακολουθήσει η συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ και στις 2 με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)