27/4/12

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, "Κηρύσσουμε την Ιερά Μητρόπολη εν διωγμώ"

Στα άκρα οδηγούνται πλέον οι σχέσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και της ελληνικής Πολιτείας ύστερα και από την απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη να κηρύξει την Τετάρτη (25/4) και επίσημα αυτήν υπό διωγμό από το Κράτος !
Αφορμή για την απόφαση αυτή του κ.κ. Δαμασκηνού στάθηκε η επί 5ετίας συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας να ικανοποιήσει αίτημα της Τοπικής Εκκλησίας για την έγκριση της μελέτης και ένταξης του έργου ανεγέρσεως μονίμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στην περιοχή Προσκυνητών Ροδόπης αλλά και η άνιση μεταχείριση που έτυχαν οι χριστιανοί κάτοικοι της περιοχής με την ψήφιση της τροπολογίας υπέρ των μουσουλμάνων για την απαλλαγή του 80% των προστίμων των αυθαιρέτων...


Ο κ.κ. Δαμασκηνός απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιο Σώκο, και τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ.κ. Δαμασκηνού έχει ως εξής :

«Σε συνέχεια της επισυναπτόμενης υπ’ αριθμόν 252/ 09.04.12 επιστολής διαμαρτυρίας μας επί της οποίας ουδεμία απάντησης τύχαμε και επειδή ουδεμία ενέργεια ικανοποιήσεως των αιτημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως για την έγκριση της μελέτης και ένταξης του έργου ανεγέρσεως μονίμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στην περιοχή Προσκυνητών Ροδόπης έγινε, συνεχίζοντας έτσι την επί πενταετία τακτική αδιαφορίας και αρνητικής στάσης έναντι της Τοπικής Εκκλησίας πάντων των αρμοδίων, διαμαρτυρόμεθα εντόνως.

Η στάση αυτή καθίσταται εξοργιστική ενόψει της ψηφίσεως χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διατάξεων απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας.

Ένεκα τούτου κηρύσσουμε την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμε πάντες όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους επί του προκειμένου και ενεργήσουν υπείκοντες εις το εθνικόν τους καθήκον».

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενέκρινε για λογαριασμό της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως το ποσό των 999.360,00 € για τον εκσυγχρονισμό και τη διαρρύθμιση του Πνευματικού της Κέντρου καθώς και το ποσό των 8.727.666,38 € για την κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων Νέου Ιωακειμείου Γηροκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)