29/5/13

Από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας

Από τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας οι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας
Σύμφωνα με έγγραφο, από τη συνάντηση εκπροσώπων της Task Force με τον κ. Αντ. Μανιτάκη.
Του Απόστολου Λακασά
Αυτό προκύπτει από έγγραφο από συνάντηση εκπροσώπων της Task Force με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 13 Μαΐου, το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με το επιτελείο της Task Force θα διαμορφώσουν τα κριτήρια για την επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Ηδη, η Task Force θα κινητοποιήσει εξειδικευμένο προσωπικό της για την εφαρμογή της κινητικότητας στον ελληνικό δημόσιο τομέα.

Με δεδομένο ότι ο αριθμός των υπαλλήλων έχει προσδιοριστεί στις 12.500, οι πρώτες δεξαμενές θα είναι τα υπουργεία με τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή το Παιδείας και το Εσωτερικών. Ειδικότερα, στο υπουργείο Παιδείας υπάγονται περί τους 150.000 νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές, ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών υπάγονται οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τον σκοπό αυτό η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι της Task Force θα έχουν στο αμέσως προσεχές διάστημα συναντήσεις με τις Γενικές Γραμματείες των δύο αυτών υπουργείων για να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Επίσης, όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, έξι υπουργεία (Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος) θα δεχθούν την τεχνική υποστήριξη της Task Force για τη διοικητική αναδιάρθρωσή τους. Σε κάθε υπουργείο θα διατεθούν δύο εμπειρογνώμονες. Και στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί προτεραιότητα στο υπ. Παιδείας, διότι, όπως αναφέρει το έγγραφο, «η αξιολόγηση του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επείγει».

Το έγγραφο αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι εις γνώσιν της ΟΛΜΕ, που συνδέει τα αποτελέσματα της επικείμενης, από το επόμενο σχολικό έτος, αξιολόγησης του κλάδου με απολύσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το in.gr

Χιλιάδες μετακινήσεις και απολύσεις
Λίστα με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς ζητά το υπουργείο Παιδείας

Εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπολογιστούν τα κενά και το πλεονάζον προσωπικό στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013 - 2014 έχει ήδη αποστείλει το υπουργείο Παιδείας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για μετακινήσεις και απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Βάσει της εγκυκλίου, για τον υπολογισμό των κενών και των πλεονασμάτων λαμβάνονται υπόψη:

Η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο
Οι τάξεις και τα τμήματα της φετινής σχολικής χρονιάς
Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στην εκάστοτε σχολική μόνάδα
Στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ότι με βάση τους πίνακες αυτούς θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά. Παράλληλα, οργανική θέση προβλέπεται πλέον με πάνω από 12 ώρες διδασκαλίας, ενώ το λεγόμενο μάθημα του project θα ανατίθεται σε έναν μόνο εκπαιδευτικό, δηλαδή θα καταργηθεί η συνδιδασκαλία.

Όπως σημειώνεται, οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις θα έχουν ως συνέπεια τη μη ανανέωση των συμβάσεων περίπου 10.000 αναπληρωτών α' βάθμιας και β' βάθμιας εκπαίδευσης, την απόλυση περίπου 5.000 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που δεν «χωράνε» στους νέους σχεδιασμούς, την αναγκαστική μετακίνηση περίπου 12.000 καθηγητών και την κατάργηση 10.000 οργανικών θέσεων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο περισσότερων από 64 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κάτι που θα οδηγήσει και στην αύξηση των μαθητών σε κάθε τάξη.

Ανώνυμος είπε...

Μαύρο, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, στην τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)