29/6/13

Στο στόχαστρο γυμναστές, θεολόγοι, καθηγητές πληροφορικής

Απόσπασμα από ΤΟ ΒΗΜΑ (29/6/2013)
Στο στόχαστρο γυμναστές, θεολόγοι, καθηγητές πληροφορικής
Την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας τρέχει ολοταχώς για την καταγραφή του αριθμού των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείου με βάση την κατάργηση οργανικών θέσεων που προκύπτει από τη συγχώνευση σχολικών μονάδων και την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το υπουργείο Παιδείας προβάλλει το επιχείρημα ότι όσοι βγουν σε κινητικότητα θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πάντως, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών θεωρούν ότι πρόκειται για έναν εύσχημο τρόπο ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις, τις οποίες απέκλειε μέχρι πρότινος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικότητες που θα πληγούν είναι γυμναστές, θεολόγοι και καθηγητές πληροφορικής.
Οι μαζικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις τόσο στην εκπαίδευση όσο και στους ΟΤΑ μιλούν για μεθόδευση και θεωρούν τις απολύσεις στα σχολεία και στους δήμους της χώρας «casus belli». Εξάλλου βοούν οι διαρροές για αναγκαστικές αποχωρήσεις και από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Με σφραγίδα μεταρρυθμιστή
Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει τη σφραγίδα του ως «μεταρρυμιστής», όπως έλεγαν από το επιτελείο του, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν απολύσεις που χρειάζονται -άλλωστε η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα καλύπτεται από το ιδεολογικό του προφίλ- αλλά επιδιώκει να διαχωρίσει τις απολύσεις από την κινητικότητα. Βέβαια, από το ηγετικό επιτελείο του νέου υπουργού δεν παραλείπουν να διευκρινίζουν ότι οι απολύσεις δεν διασταυρώνονται με την κινητικότητα, μέχρι του σημείου όμως που θα βρεθούν θέσεις για να γίνουν μετακινήσεις... Από κει και πέρα, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η κινητικότητα όσων δεν αντιστοιχηθούν με κενά προς κάλυψη, θα μετατραπεί σε εισιτήριο εξόδου από το Δημόσιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα 29 Ιουν. γράφει για Θεολόγους και Γυμναστές. Μεταφέρω το απόσπασμα:"Το πρόγραμμα της κινητικότητας αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Αρβανιτόπουλο, καθώς σημαντικό μέρος των υπαλλήλων θα προέλθει από την κατάργηση οργανικών θέσεων γυμναστών και θεολόγων, οι οποίοι κρίνονται ως «πλεονάζοντες»".
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/06/2013_506520

Τι μανία είναι αυτή με τους Θεολόγους; Μήπως οι ξένων γλωσσών δεν πλεονάζουν; Μήπως σε όλες τις ειδικότητες (και τις "μεγάλες": φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ) δεν υπάρχουν "πλεονάζοντες"; Και μάλιστα αριθμητικά πολύ περισσότεροι από τους θεολόγους....

Ανώνυμος είπε...

αφου θα καταργηθουν τα θρησκευτικα στο νεο λυκειο, τι θα χρειαζονται τοσοι θεολόγοι;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)