19/9/13

Συνολικά 1.250 εκπαιδευτικοί που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετακινούνται στα ΙΕΚ και ΣΕΚ


ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συνολικά, 1.250 εκπαιδευτικοί από τους 2.001 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, συμπληρώνοντας πως η διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, αλλά επανατοποθέτηση σε άλλες θέσεις.
Ο υπουργός υπέγραψε σήμερα και νέα υπουργική απόφαση με την κατανομή 325 θέσεων διοικητικού προσωπικού σε ΙΕΚ και ΣΕΚ, τις οποίες θα διεκδικήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 23 Ιουλίου 2013.
Χθες εξάλλου o Υπουργός υπέγραψε άλλη υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται 925 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης), και στις Σ.Ε.Κ. (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας
Σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου την προηγούμενη εβδομάδα, με τις διατάξεις του οποίου συστάθηκαν 325 θέσεις διοικητικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την κατανομή των θέσεων αυτών, τις οποίες θα διεκδικήσουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013.
Για το θέμα αυτό, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συνολικά, 1.250 εκπαιδευτικοί, από τους 2.000 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, επανατοποθετούνται σε δομές του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διαθεσιμότητα δε σημαίνει απολύσεις, αλλά όπως στην περίπτωση αυτή, επανατοποθέτηση σε άλλες θέσεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την απορρόφηση εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σε άλλες υπηρεσίες και δομές της Δημόσιας Διοίκησης, όπου υπάρχουν ελλείψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)