28/7/14

To ΙΕΠ επέλεξε τους Θεολόγους που θα αξιολογήσουν τη συμβατότητα του υπάρχοντος εκπαιδευτικού υλικού με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών

Από το ΙΕΠ ανακοινώθηκε σήμερα ο Πίνακας επιλογής, ανάθεσης έργου και σύναψης σύμβασης μίσθωσης ιδιωτικού δικαίου των Ειδικών Επιστημόνων-Αξιολογητών για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) στο πλαίσιο των δράσεων του Υποέργου 6: "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" της Πράξης “ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21ου αιώνα)- Νέο πρόγραμμα σπουδών” με κωδικό ΟΠΣ 295450, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Έργο των Αξιολογητών (Ειδικών Επιστημόνων - Αξιολογητών) είναι η αξιολόγηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού ως προς την συμβατότητά του με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών και τις διδακτικές αρχές.
Το έργο της αξιολόγησης θα υλοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια αξιολόγησης που θα δοθούν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Η επιλογή έγινε από Μητρώο Αξιολογητών στο οποίο είχαν ενταχθεί και πολλοί Θεολόγοι που είχαν ασκήσει κριτική στο νέο ΠΣ για τα Θρησκευτικά. Αυτοί όμως, όπως όλα δείχνουν, αποκλείστηκαν από την τελική επιλογή για το έργο της αξιολόγησης της συμβατότητας των σημερινών βιβλίων με το νέο ΠΣ. 
Είναι φανερό ότι κάποιοι στο ΙΕΠ επείγονται όχι μόνο να προχωρήσουν στη γενίκευση της εφαρμογής του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά (και άλλα μαθήματα) αλλά σχεδιάζουν και την έκδοση νέων διδακτικών εγχειριδίων. Και φυσικά ένα τέτοιο έργο δεν ανατίθεται σε όσους μπορούν να προβάλλουν αντιρρήσεις.
Δείτε τα ονόματα των Ειδικών Επιστημόνων-Αξιολογητών για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο) για τα Θρησκευτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)