1/12/15

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Να υπερασπισθούμε τις αξίες μας

Να υπερασπισθούμε τις αξίες μας
Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Η βάρβαρη, άνανδρη και πολυαίμακτη επίθεση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Παρίσι συγκλόνισε όλη την Ευρώπη. Το ίδιο βεβαίως θα έπρεπε να είχε συμβεί λίγες ημέρες ενωρίτερα, όταν από βόμβα των τζιχαντιστών τρομοκρατών ανατινάχθηκε στον αέρα της ερήμου του Σινά αεροπλάνο με θύματα 226 ρώσους τουρίστες.

          Όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει μια  σειρά ενεργειών εναντίον των τρομοκρατών στη Γαλλία, στη Συρία, στο Βέλγιο και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται μέτρα για αποτροπή άλλων τρομοκρατικών ενεργειών από τους τζιχαντιστές, όπως αυτοί απειλούν. Οι λαοί της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις αξίες, τον πολιτισμό και τον τρόπο της ζωής τους.
Για να συμβεί αυτό οφείλουν οι ηγέτες τους να σταματήσουν τα αλλεπάλληλα και σοβαρά λάθη τους έναντι του Ισλάμ και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν νικηφόρα στον «ιερό πόλεμο», που έχουν κηρύξει οι φανατικοί ισλαμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ευρωπαϊκοί λαοί διέσωσαν τον πολιτισμό τους με τις αρετές που κατ’ αυτόν έδειξαν και με την αποφασιστική  βοήθεια  των πολιτισμικών τέκνων τους, των ΗΠΑ. Μακάρι να δείξουν τις ίδιες αρετές, πιστεύοντας στα ίδια ιδανικά στον διεξαγόμενο πόλεμο.
          Τα λάθη στη Μέση Ανατολή των ηγετών των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών είναι πολλά και σοβαρά. Λάθος ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ. Η χώρα ουσιαστικά είναι μόνο στα χαρτιά και οι τζιχαντιστές ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της Μοσούλης... Λάθος η συνεργασία με τους άραβες βαχαμπιστές για την «αραβική άνοιξη», που έφερε το χάος στη Συρία και στη Λιβύη και εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. Λάθος η άμβλυνση  συνειδήσεων και η προσαρμογή της γεωστρατηγικής των χωρών της Δύσης, στα πετροδολλάρια των αυταρχικών ισλαμικών καθεστώτων του Κόλπου... Λάθος η εγκατάλειψη των χριστιανών της Μέσης Ανατολής στη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Λάθος ο εξοβελισμός των χριστιανικών αρχών και αξιών, που αποτελούν τον πυρήνα της ευρωπαϊκής κουλτούρας και η βύθιση της Ευρώπης στον ηδονισμό.    
  Ο κατά των τζιχαντιστών πόλεμος έχει για τους Ευρωπαίους  βασικές δυσκολίες, σε σχέση με τον Β΄ Παγκόσμιο. Η πρώτη είναι πως δεν έχει να κάνει με τακτικό στρατό και με στρατιωτικά μέτωπα. Δεν είναι καν η περίπτωση των ιαπώνων καμικάζι. Αυτοί επιτίθεντο επί στρατιωτικών στόχων.  Η δεύτερη έχει να κάνει με τους ίδιους τους φανατικούς ισλαμιστές, που με  ανορθόδοξες και ανορθολογικές μεθόδους θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή και την κουλτούρα των Ευρωπαίων.  Και η τρίτη είναι πως τα δολοφονικά κτυπήματα των τζιχαντιστών μεταδίδονται όπως η πανώλη τον μεσαίωνα.     
          Στην κατάσταση αυτή οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει να μείνουν στις εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες συναισθηματικές αντιδράσεις τους, ούτε μόνο σε σπασμωδικές και παροδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων, που μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά δεν είναι λυσιτελείς στην εξουδετέρωση των τζιχαντιστών. Μόνο ένα μακρόπνοο στρατηγικοό σχέδιο που να περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους ενός ανορθολογικού πολέμου κατά φανατικών και αποφασισμένων εχθρών μπορεί να βοηθήσει στη νίκη της Ευρώπης, που θα είναι νίκη του πολιτισμού.
Η άποψη ότι η Ευρώπη μπορεί να συνεννοηθεί με το μετριοπαθές Ισλάμ εναντίον των τζιχαντιστών είναι ουτοπική. Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι στην Ευρώπη, είναι αδύναμοι έναντι των ομοθρήσκων τους τζιχαντιστών και δεν μπορούν να τους επιβάλουν τις απόψεις τους. Μην ξεχνάμε πως από αυτό το μετριοπαθές ευρωπαϊκό Ισλάμ προσηλυτίστηκαν Ευρωπαίοι, πήγαν στη Συρία και στο Ιράκ και  εξελίχθηκαν σε  σφαγιαστές τρομοκράτες. Και ως προς τα θεωρούμενα μετριοπαθή και φιλοδυτικά  ισλαμικά κράτη είναι ανώφελη η συνεννόηση μαζί τους, αφού έχουν αυταρχικά καθεστώτα, στρατιωτικά ή θεοκρατικά, που υπογείως εκτρέφουν τον αντιδυτικό φανατισμό . Ο σεβασμός στην πίστη των μουσουλμάνων και η επιδίωξη ειρηνικής συνύπαρξης μαζί τους είναι στοιχεία του πολιτισμού μας, ως Ευρωπαίων, αλλά βασικό στοιχείο μας είναι επίσης  η διαφύλαξη και η προστασία της ταυτότητας, των αξιών και των αρχών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)