18/8/18

Παράταση της απόσπασης των εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός

Το θέμα των εκπαιδευτικών κενών στα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου θέτει ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, με επιστολή του, που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Κώστα Γαβρόγλου.

Με την ιδιότητά του ως και ο Δ/ντής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, του αμιγώς ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου αναφέρεται στην ανάγκη έγκρισης παράτασης της απόσπασης στους υπάρχοντες καθηγητές που υπηρετούν σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, καθώς ήταν ελάχιστοι φέτος οι καθηγητές που εξέφρασαν ενδιαφέρον για να υπηρετήσουν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου, που αποτελούν ως ιδρύματα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στην ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, με ημερομηνία 10 Αυγούστου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Μαριέττας Κουμαριανού, αφενός μεν για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών, αφετέρου δε για την «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί», τονίζει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός καταλήγει: «Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις», για την αποφυγή καθυστερήσεων στο σχολικό πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι σε επιστολή που το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, τονίζεται η πρόθεση των ελληνικών αρμοδίων αρχών να παραταθούν οι εν λόγω αποσπάσεις των εκπαιδευτικών αλλά και να δημοσιευτεί άμεσα νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς που τυχόν επιθυμούν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)