8/11/18

Κωνσταντίνου Κατσίφα αιωνία η μνήμη!

Ο Βορειοηπειρώτης Εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκτελέστηκε στις 28-10-2018 ανήμερα της εθνικής επετείου του ΟΧΙ του 1940 και ετάφη στις 8-11-2018 ανήμερα της εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων. Οι Άγιοι Άγγελοι θα συνοδεύουν την αγγελική ψυχή του στον Παράδεισο! Αιωνία του η μνήμη.
Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έχασε την ζωή του από πυρά Αλβανών αστυνομικών, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στους Βουλιαράτες.
Παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, η οικογένεια και φίλοι του, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, συχνά ψάλλοντας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, είπαν το «στερνό αντίο» στον 35χρονο ομογενή.
Τα συνθήματα διέκοπταν συχνά ο θρήνος της μητέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και μοιρολόγια που τραγουδούσαν γυναίκες της περιοχής.
Με προπομπό μια τεράστια ελληνική σημαία, το φέρετρο με την σορό του 35χρονου, που μετέφεραν στα χέρια φίλοι και συγγενείς του, μεταφέρθηκε απο το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην εκκλησία του χωριού που τόσο αγαπούσε. ,
Με συνθήματα και υπο τις ιαχές "Αθάνατος" και "Ήρωας", αλλά και με τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο, η πομπή κατέληξε στον Ιερό Ναό των Βουλιαράτων, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία.
Με πληροφορίες από ant1news.gr






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αληθινή Ελληνική ψυχή!!!! Είναι ήρωας στα μάτια των Ελλήνων!!! Ντροπή στον Φίλη και τους ομοίους του γι'αυτά που δήλωσε και στο ελληνικό κράτος που δεν στηρίζει την ελληνική ομογένεια στην Αλβανία.

Ανώνυμος είπε...

Τιμή εθνομάρτυρος,μίμισις εθνομάρτυρος.Δεν αρκεί να τον αναγορεύσουμε ήρωα.Είναι και το απέδειξε.Φοβούμαι ότι μόλις πέσει ο κουρνιαχτός θα επιστρέψουμε στις πολυθρόνες μας με το ζεστό καφεδάκι στο χέρι.Αλλά οι καιροί άλλα επιτάσσουν!Γυρίστε την πλάτη στους εθνοπροδότες πολιτικούς, δείξτε τους οτι τους αποστρέφεστε!Βγάλτε ξανά σημαίες στα μπαλκόνια σας, μιλάτε στο περιβάλλον σας για την αφυπνιστική θυσία του παλικαριού.Μη βγάζετε απ'την καρδιά σας το υπέρτατο χρέος, την ανάσταση της Πίστεως και της Ελλάδος!

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του.

Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Κ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)