3/5/19

Την Παρασκευή 10 Μαΐου η συζήτηση στο ΣτΕ για την αναγραφή του θρησκεύματος στα Απολυτήρια

Την επόμενη Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 συζητείται στη Μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή της Ένωσης Αθέων και γονέων μαθητών για τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στα Απολυτήρια των μαθητών.
Η συζήτηση είχε αναβληθεί στις 5 Απριλίου 2019 καθώς μέχρι τότε το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε καταθέσει φάκελο με τις απόψεις του. Σύμφωνα όμως με σημερινή ενημέρωση από το ΣτΕ η προγραμματισθείσα για τις 10 Μαΐου 2019 συζήτηση θα γίνει κανονικά.

Σημειωτέον ότι με τρεις αποφάσεις του τον προηγούμενο μήνα (Απρίλιος 2019) ο Υπουργός Παιδείας καθόρισε τον τύπο των τίτλων σπουδών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων με το θρήσκευμα να συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία των μαθητών που αναγράφονται στους τίτλους. 
Τέλος, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην πρόσφατη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε στον Υπουργό Παιδείας το ερώτημα «Με τους τίτλους σπουδών όπου διατηρείται το θρήσκευμα, τι πρόκειται να κάνετε; Όλοι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν στις ταυτότητές τους θρήσκευμα. Τα παιδιά μας γιατί πρέπει να έχουν θρήσκευμα στους τίτλους σπουδών κ. Υπουργέ;».

Δείτε σχετικά:

Αναγραφή του Θρησκεύματος σε όλους του τίτλους του Γυμνασίου και με τη νέα Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)