24/6/19

Απολογισμός δράσεων Υπουργείου Παιδείας – Τι αναφέρεται για τα θρησκευτικά θέματα

Φυλλάδιο 38 σελίδων δημιούργησε το Υπουργείο Παιδείας για την παρουσίαση των παρεμβάσεων που έκανε από το 2015 έως σήμερα. Το φυλλάδιο έχει τη μορφή απολογισμού του έργου του Υπουργείου. Μεταξύ των άλλων στο κεφάλαιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναφέρεται η «Εισαγωγή του νέου μαθήματος των Θρησκευτικών, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και το χαρακτήρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, μακριά από κάθε λογική κατηχητικού και επιβολής».
Στο κεφάλαιο για τα Θρησκεύματα μεταξύ άλλων αναφέρονται οι δράσεις:

-Ολοκλήρωση και παράδοση του Τεμένους της Αθήνας – υλοποίηση μιας κρίσιμης πολιτικής επιλογής, που εκκρεμεί από το 2006, για τη θέση του Ισλάμ στην Ελλάδα, αλλά και για την εικόνα της Ελλάδας στον ισλαμικό κόσμο.
-Ανάπτυξη του διαθρησκευτικού διαλόγου, με την υποστήριξη της δράσης του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, του Ερευνητικού Ιδρύματος Μοχάμετ Άλι και του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας.
-Διασφάλιση της λειτουργίας Σχολείων ιστορικών θρησκευτικών κοινοτήτων, μέσω της απόσπασης εκπαιδευτικών της Δημόσιας Εκπαίδευσης για την υποστήριξή τους. 
-Για πρώτη φορά υλοποιείται έργο μέσω ΕΣΠΑ για την εκπόνηση αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών και διδακτικού υλικού από το ΙΕΠ για τα μαθήματα θρησκευτικής εξειδίκευσης των Εκκλησιαστικών Σχολείων και των Μουσουλμανικών Ιεροσπουδαστηρίων

Δείτε ολόκληρο το φυλλάδιο ΕΔΩ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και έφαγαν την πολιτική και εκλογική κατραπακιά και παραμένουν αμετανόητοι. Μπράβο θράσος!...

Ανώνυμος είπε...

Έχουν άλλα αφεντικά εκτός Ελλάδος. Αυτά θα τους συγχαρουν... οι Ελληνες (που τους αγνόησαν αλλαζονικά) θα τους μαυρίσουν

Ανώνυμος είπε...

Είτε τους μαυρίσει ο κόσμος είτε όχι δεν ιδρώνει αυτοινών το αυτί τους. Ήδη προετοιμάζουν κινητοποιήσεις κι ακτιβισμούς από Σεπτέμβριο κατά της όποιας Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτοδύναμης ή μη, για να την ανατρέψουν μέχρι το Μάρτιο του 2020, που είναι και η επόμενη Προεδρική Εκλογή.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)