27/8/19

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διατηρεί τα Θρησκευτικά Φίλη - Γαβρόγλου στα Δημοτικά Σχολεία

Εγκύκλιο με θέμα «Οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης για τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο» απέστειλε προς τα Δημοτικά Σχολεία η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Στην εγκύκλιο, για τα Θρησκευτικά ορίζεται ότι "Για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2019-2020, ισχύουν η ύλη και οι οδηγίες διδασκαλίας, όπως έχουν οριστεί για το σχολικό έτος 2017-2018, σύμφωνα με το Φ.20/159400/174934/Δ1/18-10-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. («Διδακτέα ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων των Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο, για το σχολικό έτος 2017-18»)". 
Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση συνέχισης εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Φακέλων Μαθήματος της Υ.Α. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά! 
Οι αρχικές υποσχέσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και συμμόρφωση με τις συνταγματικές επιταγές  διαψεύδονται άμεσα με την παρούσα απόφαση της Υφυπουργού. Η προχθεσινή άλλωστε άρνηση της Υπουργού να δηλώσει ο,τιδήποτε για το μάθημα των Θρησκευτικών δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις υποσχέσεις της. Σίγουρα καταλυτικό ρόλο παίζει ήδη η εργασία που κάνουν τα στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που διατήρησε η κυβέρνηση σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις που σχετίζονται με το μάθημα.
Θα επανέλθουμε...
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές των σχολείων μας θα διδαχθούν τα κατάπτυστα "γιαγκαζόγλεια και φίλεια" "θρησκευτικά! Τα μεταλλαγμένα και πολυθρησκειακά.
Τη στιγμή που υφίστανται δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του περιεχομένου τους καθώς και σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις από την πλευρά των νυν κυβερνώντων προς την κατεύθυνση της καταργήσεώς τους.
Ειδικά για τους τελευταίους υφίσταται μείζον ηθικό ζήτημα.
Πολλοί πιστοί ψήφισαν το κυβερνών κόμμα αηδιασμένοι από την εκκλησιομαχία του ΣΥΡΙΖΑ, έκφραση και έκφανση της οποίας υπήρξε, μεταξύ των άλλων, και ο διαστροφικός μετασχηματισμός του εν λόγω μαθήματος. Και οι νυν κυβερνώντες εκτός από τις δικαστικές αποφάσεις θα έπρεπε να λάβουν υπ όψιν τους και και αυτήν την παράμετρο.
Δυστυχώς δίδεται η εντύπωση ότι μάλλον ενέπαιξαν τους ψηφοφόρους τους. Και ας μην επικαλεστούν το γεγονός ότι υφίστανται ασφυκτιτκά περιθώρια χρόνου εν όψει της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους.
Θα έπρεπε να έχουν επεξεργασθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσεως. Ειδάλλως παγιώνεται το έκτρωμα του Σ.Γιαγκάζογλου στα σχολεία μας με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την ποιότητα του πολύπαθου μαθήματος.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εκκρεμεί η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής της Ενώσεως Άθεων που ζητά να ακυρωθούν τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά επειδή έχουν, σύμφωνα με τους προσφυγόντες, ομολογιακό χαρακτήρα επιχειρώντας έτσι τον προσηλυτισμό των μαθητών, κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είναι ακόμη σε ισχύ εκείνο το παλιό σύνθημα "Το ΠΑΣΟΚ είναι ΄δω ενωμένο δυνατό";

Ανώνυμος είπε...

Από δαύτους τελικά ΜΑΣ-ΣΩΝΕΙ, δεν ΜΑΣ-ΣΟΝΟΙ κανένας... με τις ευλογίες μάλιστα Μακαριωτάτου και Παναγιωτάτου εκ Φαναρίου...
Τί; Όχι;

https://www.minedu.gov.gr/news/42637-27-08-19-synantisi-tis-ypourgoy-paideias-kai-thriskevmaton-me-to-proedreio-tou-kentrikoy-israilitikoy-symvouliou-ellados

Ανώνυμος είπε...

Στο ΚΙΣ και η Κεράμεως. Το άρθρο λέει τι τους είπε, αλλά δεν λέει τι της είπαν!

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ - Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
https://www.youtube.com/watch?v=I2RoNut826M

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)