15/10/19

Αντιδράσεις γονέων στη Λάρνακα για δασκάλα που απαγόρευσε την πρωινή προσευχή

Αντιδράσεις μαθητών και γονέων φαίνεται να προκάλεσε η άποψη δασκάλας σε σχολείο της Λάρνακας, ότι «Θεός δεν υπάρχει και οι προσευχές να γίνονται στα σπίτια και όχι στο σχολείο».
Σύμφωνα με το OMEGAlive, γονείς κατήγγειλαν ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός απαγορεύει στους μαθητές να κάνουν πρωινή προσευχή, λέγοντάς τους μάλιστα ότι δεν υπάρχει Θεός.


Ανέφεραν πως διδάσκει σε έκτη Δημοτικού και αγνοεί τα σχετικά παράπονα που υποβάλλονται από γονείς για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά της. Οι γονείς σημείωσαν ότι, η Διεύθυνση του σχολείου ενώ λέει ότι το θέμα έχει διευθετηθεί και η προσευχή θα γίνεται, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει στην τάξη της συγκεκριμένης δασκάλας.

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, σχετικά με το θέμα, ο οποίος αποτύπωσε το τι συγκεκριμένα αναφέρεται στους Κανονισμούς λειτουργίας Δημοσίων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης για την πρωινή προσευχή. Όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, σύμφωνα με το άρθρο 38 που αφορά καθήκοντα και υποχρεώσεις δασκάλων, στο σημείο 10 αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι δάσκαλοι την πρώτη διδακτική περίοδο, πριν την έναρξη του μαθήματος, μεριμνούν για πρωινή προσευχή με τα παιδιά του τμήματος με το οποίο έχουν μάθημα τη συγκεκριμένη περίοδο.

Νοείται ότι παιδιά που δεν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι δικαιούνται να μη λένε την προσευχή και να μην κάνουν το σταυρό τους και να προσεύχονται σιωπηλά στον δικό τους Θεό». Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, το συγκεκριμένο σημείο συμπεριλήφθηκε στους Κανονισμούς του 2017 έπειτα από ομόφωνη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, της ΠΟΕΔ και των οργανωμένων γονιών, στο πλαίσιο συζήτησης στην Επιτροπή Κανονισμών.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, η προσευχή ήταν κάτι που ίσχυε και ξεκαθαρίστηκε πλέον και στους Κανονισμούς, καθώς είναι ένα θέμα που απασχόλησε αρκετές φορές. «Είναι ξεκάθαρο», τόνισε «πως η πρωινή προσευχή πρέπει να γίνεται και οι δάσκαλοι να μεριμνούν για αυτό. Ο καθένας μπορεί να προσεύχεται σε ό,τι πιστεύει αλλά η προσευχή είναι μέρος της πρώτης διδακτικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)