13/1/20

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών (με ασάφειες)

Ενώ η διάταξη που περιέχεται στο κατατεθέν νομοσχέδιο στη Βουλή για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών καθώς και η εγκύκλιος Ζαχαράκη που ακολούθησε φαίνεται πως ξεκαθάριζαν τα πράγματα
επαναφέροντας την εορτή των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα εορτασμού με εκκλησιασμό των μαθητών και εορταστικές εκδηλώσεις, σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην τελική διάταξη ώστε την ημέρα εορτασμού πέραν των εκδηλώσεων ή/και του εκκλησιασμού να "πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας". Θα παρακολουθήσουμε το ζήτημα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
13-01-20 Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών
Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.
Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι να ακολουθείται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της ημέρας!

Εκκλησιασμός και εορτή των Τριών Ιεραρχών και μόνον!

Ελληνας

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)