30/6/20

Μητροπολίτης Πάφου: Δεν τίθεται θέμα να μην είναι υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά


Φιλοξενούμενος στις «Τομές στα Γεγονότα» ήταν απόψε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ιεράς Συνόδου.
Ο Μητροπολίτης μίλησε για τα όσα αναφέρθηκαν και σχολιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με άρθρο μαθήτριας Λυκείου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Όπως ανέφερε, είναι πολλά τα θέματα που ανακύπτουν μέσα από τις δημοσιεύσεις, πρώτα εάν έχει δικαίωμα κάποιος να λέει τη γνώμη του, ασφαλέστατα και την έχει έστω και αν είναι αντίθετη προς το κατεστημένο, προς οποιοδήποτε μάθημα ή οποιοδήποτε θεσμό, το δεύτερο που προκύπτει είναι κατά πόσο εκφέρεται η άποψη της μαθήτριας ή κάποιων άλλων, όποιοι και εάν είναι πίσω είναι ελεύθεροι να εκφέρουν τη γνώμη τους.

Το τρίτο, τόνισε, είναι για το μάθημα των θρησκευτικών και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει.

«Το Υπουργείο Παιδείας είναι υπεύθυνο για την παιδεία της ελληνικής κοινότητας της Κύπρου, οι Έλληνες της Κύπρου είναι και ορθόδοξοι χριστιανοί και επομένως έχει υποχρέωση να προάγει και τη θρησκευτικότητα και την εθνική τους συνείδηση», είπε.

Δεν τίθεται θέμα να μην είναι υποχρεωτικό το μάθημα, ανέφερε, αφού απευθύνεται στους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς.

Όσοι θέλουν από τους ξένους που φιλοξενούμε να αποδεκτούν το μάθημα, πολύ ευχαρίστως, οι άλλοι δικαιούνται να μην το δέχονται.

«Έχω υπόψη μου ότι όσοι από τους μαθητές που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ζήτησαν να απαλλαγούν από το μάθημα, τους ζητήθηκε υπεύθυνη δήλωση ότι αποποιούνται την ιδιότητα ορθόδοξου χριστιανού», είπε.

Ως Ελληνισμός, είπε, στηριχθήκαμε και στην πίστη μας και ουδείς παρέμεινε Έλληνας όταν έχασε τη θρησκεία του και στους δύσκολους καιρούς που περνούμε αν αποποιηθούμε τη θρησκευτική μας ιδιότητα είναι σαν να αποδυναμώνουμε και τον αγώνα για εθνική επιβίωση.
sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)