27/12/08

Η Ακαδημία Οικουμενιστικών Σπουδών του Βόλου

Γράφει: "ο περαστικός"
.
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών του Βόλου αποτελεί το προπύργιο του οικουμενισμού στην Ελλάδα. Μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας (http://www.acadimia.gr/ ) αρκεί για να καταλάβει κανείς τι γίνεται σε αυτή την Ακαδημία. Τα Μελισσάτικα του Βόλου, η έδρα της Ακαδημίας είναι ο τόπος συνάντησης και διαλόγων μεταξύ ορθοδόξων και ετεροδόξων χριστιανών. Το ΠΣΕ διοργανώνει ημερίδες και συνέδρια σε συνεργασία με την Ακαδημία αυτή με στόχο βέβαια πάντοτε την αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση μεταξύ των χριστιανών (ορθοδόξων, παπικών, προτεσταντών).
.
Όλα γίνονται με τη συμμετοχή, την ευλογία και συνεργασία του οικείου Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, που διαψεύδοντας την άποψη για το πρόσωπό του πολλών πιστών έχει αποδειχθεί έμπρακτα πια σε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές του οικουμενισμού στην ελλαδική Εκκλησία. Ο ίδιος αποκαλεί «αιδεσιμοτάτη» μία προτεστάντισσα πάστορα (!), «αδελφούς» του παπικούς κληρικούς και φωτογραφίζεται με «θεολόγους» κάθε χριστιανικής αιρέσεως.
.
Πόση σχέση όμως έχει η Ακαδημία αυτή με το μάθημα των θρησκευτικών;
.
Η Ακαδημία με τη συνεργασία του τομέα θεολόγων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου διοργάνωσε στις 17/12/2008 εκδήλωση με θέμα «Το θρησκευτικό μάθημα μεταξύ παράδοσης και εκσυγχρονισμού». Διαβάστε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας τα ονόματα των εισηγητών και δείτε φωτογραφία από την εκδήλωση.
.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του. Οι οικουμενιστές θεολόγοι συνεργάζονται με αυτούς που κατέχουν τις υψηλές θέσεις και αποφασίζουν για τα βιβλία και τον προσανατολισμό του ΜτΘ.
Δεν συμφωνούν όμως όλοι οι θεολόγοι εκπαιδευτικοί με τις θέσεις και τις θεωρίες τους. Ούτε όλοι οι επίσκοποι συμφωνούν με την τακτική του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος. Υπάρχει ακόμη –δόξα τω Θεώ- μεγάλη ομάδα θεολόγων, κληρικών, επισκόπων και απλών πιστών που αντιστέκονται στα άνομα σχέδια των οικουμενιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)