3/1/09

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο του ΠΣΕύδους (ψεύδους) στα Θρησκευτικά της Γ΄ Γυμνασίου

Γράφει "ο περαστικός"

Από το νέο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στο ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών). Στην τελευταία ενότητα (35η) αφιερώνεται μία υποενότητα στην «ίδρυση και το έργο του ΠΣΕ». Εκεί γίνεται αναφορά στην ίδρυσή του το 1948 στο Άμστερνταμ και στην βασική αρχή του Καταστατικού του ότι «μέλη του μπορούν να είναι οι Εκκλησίες που αναγνωρίζουν τον Χριστό ως Σωτήρα». Μας ενημερώνουν οι συγγραφείς ότι «η συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εντονότατη» στις δραστηριότητες του ΠΣΕ. Στο τέλος μάλιστα της σελίδας δημοσιεύονται δύο φωτογραφίες από το ιεραποστολικό συνέδριο του ΠΣΕ στην Αθήνα το 2005 (επί Χριστοδούλου παρά τις αντιδράσεις τότε πολλών κληρικών και οργανισμών).
Για να μην είναι μάλιστα ελλιπής η γνώση των μαθητών για το ΠΣΕ η 4η ερώτηση ζητάει από τους μαθητές να αναζητήσουν πληροφορίες για το ΠΣΕ, τους δίνει την ιστοσελίδα του και τους καλεί να ανακοινώσουν τα στοιχεία που θα βρούνε στην τάξη.
.
Και ο οικουμενισμός καλά κρατεί. Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στις αντιδράσεις πολλών ορθοδόξων για τη συμμετοχή της Εκκλησίας μας στο ΠΣΕ; Γιατί δεν λέγεται ρητά ότι το Συμβούλιο τίποτε άλλο δεν πρόσφερε τόσα χρόνια παρά σύγχυση, αμαρτωλές συμπροσευχές και πολλά ψεύδη στα της Πίστεως;
Για τον άγιο Κοσμά λησμόνησαν να μιλήσουν οι συγγραφείς του βιβλίου. Το ίδιο ξέχασαν και τους αγίους Γρηγόριο το Θεολόγο, Γρηγόριο Παλαμά, Ιωάννη Χρυσόστομο. Αλλά που να χωρέσουν οι άγιοι στο βιβλίο, όταν αφιερώνονται πλήθος ενοτήτων στους παπικούς, τους προτεστάντες και το ΠΣΕ; Όσο παράλογο κι αν ακούγεται το ΠΣΕύδος υπερίσχυσε των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο βιβλίο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)