13/3/09

Λίγα λόγια για την τρέχουσα εκκλησιαστική επικαιρότητα

Το blog μας ασχολείται κυρίως με το μάθημα των Θρησκευτικών και τα σχετικά με τη θρησκευτική αγωγή των παιδιών στα σχολεία. Έχουμε ωστόσο αφιερώσει μία στήλη αριστερά στις Εκκλησιαστικές Ειδήσεις. Σήμερα, κατά παράβαση της απόφασής μας να μην επεκτεινόμαστε σε όλα τα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής, κάνουμε μια μικρή αναφορά στην εκκλησιαστική επικαιρότητα.

Αναστάτωση επικρατεί μετά την απόφαση των Συνοδικών (με πλειοψηφία 7 προς 5) να θέσουν στο αρχείο την υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Αττικής, Μητροπολίτης Μεσογαίας υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε δεκτή. Πολλοί Ιεράρχες απέστειλαν στη Σύνοδο Επιστολές διαμαρτυρίας εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ΔΙΣ. Πολλοί άλλοι επίσης υπογράφουν από κοινού κείμενο που στέλνουν στη Σύνοδο διαμαρτυρόμενοι για το ίδιο θέμα. Ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε την έκτατη σύγκληση της Ιεραρχίας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Μπεζενίτη. Οι εξελίξεις τρέχουν και οι επόμενες ημέρες θα δείξουν πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η αναστάτωση που έχει ξεσπάσει μέσα στην Ιεραρχία.
Εμείς επισημαίνουμε απλώς πως η σύγκληση της Ιεραρχίας πρέπει να γίνει άμεσα και να διαρκέσει πολλές ημέρες. Αφού επιλυθεί το θέμα του Μπεζενίτη, πρέπει η Ιεραρχία να λάβει και άλλες επιπλέον αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα, ανάμεσα σε αυτά και για το μάθημα των Θρησκευτικών και της Σεξουαλικής Αγωγής. Ελπίζουμε οι αγωνιστές Ιεράρχες που τώρα κινητοποιήθηκαν να δράσουν συλλογικά και για άλλα θέματα εκτός από την καταδίκη Μπεζενίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)