12/3/09

Επιστολή του κ. Σημαντήρη προς τον Υπουργό Παιδείας (για τον εκκλησιασμό των μαθητών)

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ν. ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΥΠ. Διδάκτωρ αρχειονομιας-βιβλιοθηκονομιας
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ Α.Σ.Ο.Ε.Ε.
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ Ε.Ε.Σ.
ΤΗΛ. ΟΙΚ. : 26610-52168
ΤΗΛ. ΚΙΝ. : 6946-060702
ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ : 26610-52168
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΝΣΗ : strasim@otenet.gr
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΝΣΗ : Τ.Θ. 91 – ΚΕΡΚΥΡΑ 49100

Κέρκυρα , 12/3/2009

Προς :
Αξιότιμον κ. Υπουργό Παιδείας
( μέσω τηλεομοιοτύπου 210.3442784 )

Κοιν :
Αξιότιμον Διευθυντή Β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Κερκύρας
κ. Γ. Παπαδόπουλο
(μέσω τηλεομοιοτύπου 26610. 38119)


Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας , Παξών και Διαποντίων Νήσων
κ.κ. Νεκτάριο
(μέσω τηλεομοιοτύπου 26610.41740 )

Θέμα : Μη τήρηση εγκυκλίων σας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ ,
πέρασε ήδη η προθεσμία που βάσει νόμου (άρθρο 6 του ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102/Α΄/24-5-2004) ) ο Διευθυντής Β/βάθμιας Εκπαιδεύσεως Κέρκυρας θα έπρεπε να έχει απαντήσει στην από 22-1-2009 επιστολή μου . Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 7 του ν. 1943/91 όπως αντικαταστάθηκε μεταγενέστερα με το άρθρο 2 του ν. 2690/99 και το άρθρο 7 του ν. 3242/2004, ο πολίτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών υποβάλλοντας αίτηση προς την Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας . Αντ’ αυτού όμως , καταχρώμαι της καλωσύνης σας και του χρόνου σας , ώστε να απευθύνω σε εσάς το ίδιο ερώτημα : «… τότε γιατί δεν εφαρμόζονται ( σ.σ. οι εγκύκλιοι που στέλνει το Υπουργείο σας αφού παραδέχεται η Β/βάθμια ότι ισχύουν ) , από ποιους ελέγχεται η εφαρμογή τους και που μπορώ να αποτανθώ όταν κάποιος δεν τους εφαρμόζει » .
Συνημμένα σας στέλνω τις από 8-1-2009 και από 22-1-2009 επιστολές μου καθώς και την από 19-1-2009 επιστολή της Β/βάθμιας , ώστε να λάβετε πλήρη γνώση του θέματος .
Ευελπιστώντας στη δική σας απάντηση ,

Με τιμή
Ε.Σημαντήρης
Οι Επιστολές του κ. Σημαντήρη και η Απάντηση του Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Κέρκυρας βρίσκονται ΕΔΩ.
Το blog μας συγχαίρει τον κ. Σημαντήρη για την επιμονή του προκειμένου να εφαρμοστούν οι νόμοι περί του εκκλησιασμού των μαθητών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τρελαθεί μου φαίνεται. Πόσο συχνά θέλετε να εκκλησιάζονται οι μαθητές κ. Σημαντήρη και το κάνετε τόσο θέμα; Τα λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα των σχολείων μας και μας έμεινε ο εκκλησιασμός; Είναι πάντως διασκεδαστικό με τί ασχολείται ο κόσμος!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/η ΑΝΩΝΥΜΕ/Η
το πόσο συχνά εκκλησιάζεται ο καθένας είναι θέμα δικό του . Εσείς μάλλον δεν καταλάβατε το πνεύμα του κ. Σημαντήρη . Το θέμα που θέτει , σύμφωνα με όσα διάβασα , είναι η μη εφαρμογή των νόμων . Σαφώς και δεν είναι λυμένα όλα τα προβλήματα των σχολείων . Αν όμως εφαρμόζαμε τους νόμους στην πατρίδα μας σίγουρα θα πηγαίναμε καλλίτερα . Δυστυχώς πολλές φορές βέβαια βγαίνουν νόμοι μόνο για το θεαθήναι και όχι για να εφαρμόζονται . Υπάρχουν επίσης και νόμοι παράλογοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπακούμε τους νόμους μας ( βλέπε Απολογία Σωκράτους ) και ας προσπαθούμε να αλλάξουμε με νόμιμα μέσα τους νόμους που πιστεύουμε ότι χρήζουν αλλαγής .
Πέραν όμως αυτών , αν γνωρίζατε το τι προσφέρει ένας ΣΩΣΤΟΣ εκκλησιασμός , τότε πιστεύω ότι θα συμφωνούσατε με τους νόμους που υπάρχουν ( αναφέρονται στις επιστολές του κ. Σημαντήρη ) .
Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα αναγράφει ο κ. Σημαντήρης , τα επικροτώ και τον συγχαίρω . Μακάρι να υπήρχαν πολλοί σαν αυτόν , που με το θάρρος της γνώμης τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΑ , λένε τις απόψεις τους και προσπαθούν για μια καλλίτερη κοινωνία .
Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τα παιδιά μας , ο καθένας από το δικό του μετερίζι . Μόνο έτσι θα ελπίζουμε σε ένα καλλίτερο αύριο .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία .

Γιώτα Γ. είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει ν' ασχοληθούμε και έχουν σχέση με τα παιδιά μας και το σχολείο τους ή και γενικότερα θέματα- προβλήματα. Όταν όμως κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα παιδιά του και γιατί όχι για όλα τα παιδιά,(και πραγματικά υπάρχουν και ελάχιστοι τέτοιοι Ανθρωποι) πρέπει να ασχοληθεί και με θέματα που σε άλλους φαίνονται "διασκεδαστικά" και άνευ σημασίας.
Άλλωστε αν υπάρχει ο νόμος γιατί να μην εφαρμόζεται;
Δυστυχώς καταντήσαμε "ωχαδελφιστές" και δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτε το ουσιώδες και ακόμη χειρότερα κάνουμε και τα παιδιά μας έτσι.
Αντί λοιπόν να μας φαίνεται περίεργο και ασυνήθιστο το ενδιαφέρον κάποιων,ίσως θα έπρεπε να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)