14/5/09

Επίσκοποι μοιράζουν την Καινή Διαθήκη στα σχολεία μαζί με τους Γεδεωνίτες!

πηγή: Ακτίνες
.
Μητρόπολη Κορίνθου
“Οι Φίλοι της Αγίας Γραφής" και η Μητρόπολη Κορίνθου μοίρασαν την Αγ. Γραφή σε σχολεία του νομού.Στα πλαίσια της Ποιμαντικής ευθύνης του στον ευαίσθητο χώρο της μαθητιώσας νεολαίας της Μητροπολιτικής Επαρχίας μας και με την ευκαιρία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που διανύουμε, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος σε συνεργασία με το σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ» (Ευριπίδου 14, Αθήνα) επισκεφθήκε το 4ον Γυμνάσιο της πόλεώς μας ως και τα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και μοίρασαν στους μαθητές και στους καθηγητές Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, αφού μίλησε στα παιδιά επίκαιρα.
Επίσης την ίδια ημέρα άλλες δύο ομάδες με ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και μέλη του εν λόγω Σωματείου επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Λύκειο Κορίνθου ως και τα Γυμνάσια Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας, όπου σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Σχολείων και τους Θεολόγους Καθηγητές προσέφεραν σε διδάσκοντες και διδασκομένους περί τις 1.928 Καινές Διαθήκες σε μετάφραση, δωρεάν προσφορά του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ».
Η διανομή «Ευαγγελίων» θα επαναληφθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009 σε άλλα σχολεία της πολεώς μας και της πόλεως Λουτρακίου.
Μήπως οι επίσκοποι πιστεύουν ότι μοιράζοντας την Καινή Διαθήκη μαζί με τους Γεδεωνίτες συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο αποτελεσματικά στη διάδοση του Ευαγγελικού λόγου και στην αντιμετώπιση του κινδύνου της αβεβαιότητας και της σύγχυσης, που απειλεί πολλές αστήρικτες συνειδήσεις; Έλεος!!!!
Σχόλιο δικό μας
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Τέτοιου είδους διανομή (με συνεργασία Μητρόπολης-Γεδεωνιτών) είχε γίνει και παλιότερα στην Ι.Μ. Δημητριάδος. Αν οι επίσκοποι κάνουν τέτοια λάθη από άγνοια , κρίνουμε πως καλόν θα είναι να έχουν περισσότερη ενημέρωση για τις αιρέσεις. Αν πάλι συνεργάζονται με αιρετικούς δήθεν για καλό σκοπό, τότε πρέπει να λογοδοτήσουν στη Σύνοδο.
Επιτέλους. Έχει ανάγκη η Εκκλησία της Ελλάδος από χρήματα ή τη "βοήθεια" των Γεδεωνιτών για να χαρίσει στους μαθητές από μια Καινή Διαθήκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)