19/6/09

Ένοχη σιωπή του Υπουργείου Παιδείας για τα Θρησκευτικά

Σιγήν ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Παιδείας για το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά. Η σιωπή του Υπουργού φαίνεται πως δεν είναι απλώς αποτέλεσμα αδιαφορίας αλλά στάση που δείχνει πως και εκείνος υιοθετεί τις εγκυκλίους του προκατόχου του κ. Στυλιανίδη. Η συνάντηση της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΠΘ κ. Γκοτσοπούλου με τα μέλη της ΠΕΘ δεν φαίνεται να έπεισε τον Υπουργό για την άμεση ανάγκη απόσυρσης των εγκυκλίων για τις απαλλαγές.
Η αδράνεια εξάλλου της Συνόδου για το θέμα διευκολύνει τον Υπουργό στο να κλείσει το ζήτημα χωρίς θόρυβο, απλά, χωρίς να το ξαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου και αποφεύγοντας (έως πότε άραγε;) να συναντήσει ο ίδιος προσωπικά την ΠΕΘ.
Αποκαρδιωτική είναι και η στάση πολλών θεολόγων, ανάμεσα τους και Συμβούλων θεολόγων, που φαίνεται πως όχι μόνο εγκατέλειψαν την προσπάθεια για απόσυρση των εγκυκλίων Στυλιανίδη αλλά σχεδιάζουν ταυτόχρονα την απορθοδοξοποίηση του θρησκευτικού μαθήματος δήθεν για να κατορθώσουν την παρακολούθησή του από όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές! Αστεία πράγματα.
Καμία εξάλλου ουσιαστική αντίδραση των στελεχών της εκπαίδευσης δεν έγινε γνωστή για το γεγονός ότι απαλλαγέντες από το μάθημα των θρησκευτικών μαθητές δεν απασχολήθηκαν σε άλλη αίθουσα και άλλο μάθημα αλλά απολάμβαναν ένα ωραίο «κενό» (κατά την προσφιλή έκφραση των μαθητών) την ώρα που οι συμμαθητές τους διδάσκονταν Θρησκευτικά. Αν δε λυθεί αυτό το ζήτημα, ξέρετε πόσοι μαθητές θα προτιμήσουν το «κενό» από τα Θρησκευτικά την επόμενη σχολική χρονιά; Ας επιληφθούν λοιπόν οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τουλάχιστον της εγκυκλίου που προβλέπει απασχόληση των μαθητών που απαλλάσσονται σε άλλη αίθουσα.
Μέσα σε αυτό το δύσκολο κλίμα απαιτείται άμεση, ισχυρή, βροντερή διαμαρτυρία όλων (εκπαιδευτικών, θεολόγων, γονέων, επισκόπων, κληρικών) προς τον Υπουργό Παιδείας για ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)