22/7/09

Ο οικουμενισμός θριάμβευσε στη Λυών της Γαλλίας

Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εργασίες του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στη Λυών της Γαλλίας.
Το Συμβούλιο αυτό είναι ένα ακόμη δημιούργημα του οικουμενισμού, παρόμοιο με εκείνο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Μετέχουν σε αυτό Ορθόδοξοι, Παλαιοκαθολικοί, Προτεστάντες κάθε είδους, Αγγλικανοί κλπ. Όπως κάθε φορά έτσι και φέτος επικράτησε το συγκρητιστικό πνεύμα του οικουμενισμού. Την Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος (γνωστός και για την ενεργή συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών), ο τοπικός Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ (που πριν λίγες μέρες είχε επισκεφθεί τον Πάπα ως επικεφαλής της Ορθόδοξης Αντιπροσωπείας για την εορτή των αγίων Πέτρου και Παύλου), ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (που έχει ορισθεί εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις εργασίες της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών τον Οκτώβριο στην Κύπρο) και αρκετοί ακόμη επίσκοποι και κληρικοί.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επεσήμανε ότι «αναβολές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Αντιθέτως, η συνεργασία μεταξύ των Εκκλησιών μας καθώς επίσης και η συνεργασία τους με τους Ευρωπαίους ηγέτες στο πεδίο της πολιτικής, της οικονομίας και της Κοινωνίας είναι ουσιώδης και επείγουσα”. Χωρίς μια κοινή μαρτυρία, συνέχισε, οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι «χωρίς Χριστιανικές πνευματικές αξίες οι οποίες συνδέονται με οτιδήποτε αφορά την υποστήριξη και την προστασία του ανθρωπίνου προσώπου και της ταυτότητας του» (amen.gr)
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο Πατριάρχης αντιμετώπισε όλες τις αιρετικές κακοδοξίες των προτεσταντών και παπικών ως «αδελφές Εκκλησίες» με τις οποίες επιδιώκει μάλιστα στενότερη συνεργασία. Μίλησε για «χριστιανικές πνευματικές αξίες» αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτές δεν υπάρχουν μόνο στη Μία Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και στις αιρετικές κακοδοξίες των παπικών και προτεσταντών. Ποιες είναι όμως οι «χριστιανικές αξίες» των «εκκλησιών» που εκτός από την αλλοίωση του δόγματος και της Πίστης δέχονται την ομοφυλοφιλία, χειροτονούν γυναίκες κληρικούς και επισκόπους, ευλογούν «γάμους» μεταξύ ομοφυλοφίλων και τόσα άλλα μιαρά και δυσώδη;
Δεν υπάρχουν κοινές «χριστιανικές αξίες» Ορθοδόξων και κακοδόξων, ούτε μπορούν οι αιρετικοί παπικοί και προτεστάντες να χαρίσουν στους ανθρώπους το σωτηριώδες μήνυμα του Χριστού αφού το έχουν μόνοι τους διαστρέψει και ισχύει για αυτούς το «Μήτι δύναται τυφλὸς τυφλὸν ὁδηγεῖν; οὐχὶ ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται;» (Λκ. 6,39)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί να πει κανείς;
ΘΛΙΨΗ και ΟΡΓΗ προκαλούν αυτές οι ειδήσεις και αυτά τα γεγονότα που είναι γεμάτα απο αιρετικό και κοσμικό φρόνημα!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)