5/8/09

Νέο Οικουμενιστικό ολίσθημα

πηγή: Ακτίνες
Το Ρωμαιοκαθολικό «μοναστήρι» του Μπόζε στη βόρεια Ιταλία, είναι γνωστό στους οικουμενιστικούς κύκλους γιατί εκεί εγκαταβιώνουν «μοναχοί και μοναχές» που ανήκουν σε διαφορετικά χριστιανικά δόγματα.
Στο μοναστήρι γίνονται δεκτοί χριστιανοί (καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι).Πρόκειται δηλαδή για μια, μεικτή και διομολογιακή μοναστική κοινότητα.
Η κοινότητα, ιδρύθηκε το 1965, και σήμερα αποτελείται από ογδόντα μέλη, μοναχούς και μοναχές.
Ιδρυτής και ηγούμενος της μοναστικής κοινότητας είναι ο πατήρ Enzo Bianchi.
Σ΄αυτό λοιπόν το «μοναστήρι» το τετραήμερο από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2009, θα διοργανωθεί συνέδριο και θα μιλήσουν ρωμαιοκαθολικοί και ορθόδοξοι με θέμα : O πνευματικός αγώνας στην Ορθόδοξη παράδοση («Spiritual Struggle in the Orthodox Tradision»).
Το μοναστήρι του Μπόζε (Bose) είναι πρότυπο ένωσης για τους οικουμενιστές ;




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oικουμενικό συνέδριο στη Μονή Bose της Ιταλίας με τη συμμετοχή ρωμαιοκαθολικών και ορθοδόξων θεολόγων:

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=410

Ανώνυμος είπε...

Στο παραπάνω άρθρο του amen αναφέρεται:
H κοινότητα του Bose (Μπόζε, Biella, Βόρεια Ιταλία): Πρόκειται περί μιας, μεικτής και διομολογιακής μοναστικής κοινότητας, ενός τόπου μελέτης, συνάντησης και φιλοξενίας, που είναι ανοιχτός σε όλους και στον οποίο προωθείται ένας δυναμικός διάλογος ανάμεσα στις διαφορετικές χριστιανικές Εκκλησίες με στόχο την αναζήτηση της κοινής πνευματικής κληρονομιάς.

Δηλαδή μένουν μαζί και συμπροσεύχονται και κοινωνούν από το ίδιο Ποτήριο χριστιανοί όλων των ομολογιών; Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά να μας ενημερώσει.

Ανώνυμος είπε...

Ως γνωστόν, στη Μητρόπολη Καλαβρύτων ήταν φιλοξενούμενος ο οικουμενιστής Μητροπολίτης Σηλυβρίας Αιμιλιανός, ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα (και εν γνώσει του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου) μετέβαινε στην παπικο-οικουμενιστική κοινότητα του Bose. Παραθέτω ένα κείμενο από την ιστοσελίδα http://orthodox.tk:
«Ο Αιμιλιανός υπήρξε πρωτοπαλλήκαρο του αιρετικού, κατά τον όσιο γέροντα Ιουστίνο Πόποβιτς, πατριάρχη Αθηναγόρα και μοναχός της παπικο-οικουμενιστικής κοινότητας του Bose στην Ιταλία. Depuis octobre 1995 il avait décidé de vivre à Bose, comme un frère de la communauté, lui qui avait connu fr. Enzo dès 1968." (http://www.monasterodibose.it/index.php/content/view/2002/122/lang,fr».
Στην ως άνω ιστοσελίδα παρατίθεται και φωτογραφία του Αιμιλιανού στην ως άνω κοινότητα με την επεξήγηση: «Χριστουγεννα του 2006. O μητρ. Αιμιλιανός, πρωτος από αριστερα, στην τραπεζαρία της οικουμενιστικής κοινότητας του Βοse όπου διέμενε επί πολυ καιρό καθε χρόνο, στη μέση ο καρδινάλιος Etchegaray και δεξιά ο ηγούμενος της κοινότητας Enzo Bianchi».
Π.Σ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)