8/9/09

Το ΠΑΣΟΚ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Επειδή ως φαίνεται κανείς δεν είναι πρόθυμος να θέσει το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών εν όψει εκλογών και να απαιτήσει την τοποθέτηση των κομμάτων γύρω από το θέμα, θα θυμίσουμε με σχετικά άρθρα τις θέσεις των κομμάτων όπως διατυπώθηκαν κατά το παρελθόν.
Για τα λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κάναμε λόγο πριν λίγες μέρες με το άρθρο μας Τα λάθη της κυβέρνησης στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Επειδή όμως όπως όλα δείχνουν πρώτο κόμμα (και ίσως αυριανή κυβέρνηση) θα είναι το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουμε τις θέσεις του κόμματος αυτού για τα Θρησκευτικά.
Όταν το καλοκαίρι του 2008 ο κ. Στυλιανίδης άλλαξε το καθεστώς των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, η αρμόδια για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου δήλωνε: «Το Ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών και η άσκηση του δικαιώματος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να συνοδεύεται από αξίωση αποκάλυψης έστω και αρνητικής των θρησκευτικών πεποιθήσεων........

Τα παραπάνω έγιναν σαφή και σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και με επανειλημμένες προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να προχωρήσει στην εγκύκλιο την οποία εξέδωσε στις 31 Ιουλίου 2008. Η εγκύκλιος αυτή όριζε ότι για την απαλλαγή για το μάθημα των Θρησκευτικών αρκεί απλή δήλωση των γονέων ή του ενήλικα μαθητή χωρίς να δηλώνεται ο λόγος της επιλογής αυτής. Η σωστή και υποχρεωτική αυτή απόφαση υλοποιήθηκε και πάλι με προχειρότητα και αμφισημία».
Έτσι η πολεμική εναντίον του μαθήματος έγινε ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία υπήρξε συμφωνία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ! Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα ζητούσε τότε άρση της «αμφισημίας» των εγκυκλίων και χορήγηση ξεκάθαρα δικαιώματος απαλλαγής από τα Θρησκευτικά και στους Ορθόδοξους μαθητές.
Εξάλλου στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη γραμμή», κατά το μήνα Νοέμβριο του 2008 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Γιαννακά δήλωνε ότι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να γίνει προαιρετικό.
Είναι σαφείς λοιπόν σαφείς οι θέσεις και οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση μετά τις εκλογές οι θεολόγοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο έως εσχάτων.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντικειμενικά και πέρα από τις πολιτικές μας προτιμήσεις, το κόμμα του ΛΑΟΣ έχει ξεκάθαρες και ευνοϊκές για τον κλάδο θέσεις σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών. Ας το προσέξουμε αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι για το εξαίρετο και θαραλλέο άρθρο σας που δεν φείδεται κανενός υπεναντίου!

Ανώνυμος είπε...

"Αν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση μετά τις εκλογές οι θεολόγοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο έως εσχάτων".

Συνυπογράφω και εγώ.
Φιλόθεος

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε το ξέρεις ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκοψε κάπου δύο βασιλόπιττες μια για τον Χριστό και μία για τον Αλλάχ, επειδή εκεί ήταν και μουσουλμάνοι;!
Να δεν το πιστεύεις πες μου να σου το δείξω.
Για να καταλάβει πόσο υποκριτής είναι και αυτός.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά αυτή δεν είναι που έλεγε να καθιερωθεί ως δεύτερη γλώσσα υποχρεωτική καθομιλουμένη τα Αγγλικά;

Στέφανος είπε...

Eίχε αντιεκκλησιαστική πολιτική η κυβέρνηση στο θέμα των θρησκευτικών αλλά ας μην έχουμε καμία αμφιβολία ότισε μία νέα κυβέρνηση υπό τον Γ.Α.Π. τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Ο άνθρωπος δεν το κρύβει θέλει πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική Ελλάδα. Ας το έχουνε υπόψιν τους όλοι όταν θα βρεθούν μπροστά στις κάλπες.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν οι συστάσεις σας και οι κομματικές επιλογές σας με τα Θρησκευτικά;...

Και ποιοί είσθε εσείς που θα μας υποδείξετε τι πρέπει να ψηφίσουμε;

Ντροπή σας!..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9 Σεπτέμβριος 2009 11:53 πμ
μήπως έχεις τρικυμία εν κρανίω;
Δεν καταλαβαίνω σε ποιόν απευθύνεσαι.
Πες τί σε πείραξε; Γιατί όλα τα σχόλια είναι τεκμηριωμένα και βλέπουν το θέμα πνευματικά και όχι κομματικά όπως θα ήθελες εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται Στέφανε ότι θα χειροτέψουν. Εννοείται.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την Εκκλησία.


Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος 3 ( περί Επικρατούσας θρησκείας),13 (περί απαγόρευσης του προσηλυτισμού) και 33 (περί όρκου του Προέδρου της Δημοκρατίας και των βουλευτών) Οι προτάσεις μιλούν για ένα ξέφραγο αμπέλι όπου οι κάθε λογής αιρέσεις θα έχουν πλήρη ασυδοσία να στρατολογούν κόσμο.
Μέχρι σήμερα όποιος Βουλευτής δεν πιστεύει δεν ορκίζεται με θρησκευτικό όρκο.
Η πρόταση να μην ορκίζεται ο Πρόεδρος Δημοκρατίας «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» γίνεται κυρίως για να μπορεί να εκλέγεται και αλλόθρησκος στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

http://aktines.blogspot.com/2009/09/blog-post_9521.html

Σχόλιο: γιατί ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός να συμφωνήσει (ψηφίζοντας) με την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αναθεώρηση συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την Εκκλησία ?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΧΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ!

ΑΣ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΠΑΠΠΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΟΛΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ,
ΕΚΤΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)