3/9/09

Να ακουστούν οι θέσεις των κομμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών

Παρά τη σιωπή όλων των υπευθύνων για το θρησκευτικό μάθημα, το ζήτημα των απαλλαγών από το μάθημα παραμένει ανοιχτό και άλυτο. Η καλά σχεδιασμένη πολεμική εναντίον του μαθήματος από τον πρώην Υπουργό Παιδείας κ.Στυλιανίδη αλλά και η άρνηση του νυν Υπουργού κ. Σπηλιωτόπουλου να αποσύρει τις εγκυκλίους του προκατόχου του άφησαν το ζήτημα ανοιχτό και το μάθημα των Θρησκευτικών υποβαθμισμένο.
Τώρα, καθώς βρισκόμαστε πλέον επίσημα σε προεκλογική περίοδο το ζήτημα πρέπει να τεθεί ενώπιον όλων των κομμάτων με τρόπο τόσο επιτακτικό ώστε να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους για το τι πρόκειται να πράξουν σχετικά με το μάθημα. Οι Ενώσεις Θεολόγων αλλά και η Διοικούσα Εκκλησία καλούνται άμεσα να ασχοληθούν ενεργά με το ζήτημα και να απαιτήσουν την ξεκάθαρη διατύπωση θέσης από τα κόμματα.......

Εάν δεν ακουστούν οι προθέσεις των κομμάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και το γενικότερο προσανατολισμό της ελληνικής εκπαίδευσης, τότε όλοι μας θα μείνουμε στις μέχρι σήμερα διατυπωθείσες απόψεις για το μάθημα από πολιτικούς όλων των κομμάτων. Και η μεν Νέα Δημοκρατία θα υποστεί το πολιτικό κόστος της πολεμικής που εξαπέλυσε εναντίον των Θρησκευτικών, το δε ΠΑΣΟΚ που τώρα διεκδικεί την εξουσία εξίσου θα πρέπει να καταδικαστεί για τις απόψεις στελεχών του που πολλές φορές έχουν μιλήσει για προαιρετικό μάθημα θρησκευτικών ή για μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογία.
Καλούμε δε όλους τους αναγνώστες μας να μελετήσουν σε παλαιότερα άρθρα μας τις θέσεις των κομμάτων για τα Θρησκευτικά πατώντας τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜτΘ στην αριστερή στήλη του blog, στα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα έπρεπε η Διοικούσα Εκκλησία να βοηθεί στην πίεση των κομμάτων να αποκαλύψουν τα μελλοντικά τους σχέδια για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αλλά πού είναι; Περι άλλα "μεριμνά και τυρβάζει"!!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)