28/10/09

Ένωσις "Κοσμάς Φλαμιάτος", Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνεχίζει να προκαλεί και να δυσφημεί την Εκκλησία του Χριστού

Φιλορθόδοξος Ένωσις Κοσμάς Φλαμιάτος
Έδρα: Βασ. Ηρακλείου 30, 546 24 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 697-2176314, E-Mail: kflamiatos@yahoo.gr,
Αλληλογραφία: Τ.Θ. 135, 421 00 Τρίκαλα
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ EΝΩΣΕΩΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΙΕΡΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ EΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ EΛΛΑΔΟΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συνεχίζει να προκαλεί
και να δυσφημεί την Εκκλησία του Χριστού
Υπέρτατο δώρο του Θεού η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Παρά την κατακραυγή του Κυπριακού λαού, παρά την ομολογία από την Αστυνομία της Κύπρου, ότι οι αστυνομικοί που «εκλήθησαν» προς βοήθειαν από τον Αρχιεπίσκοπο και τους διαλεγόμενους Οικουμενιστές υπερέβησαν τα εσκαμμένα, ο Κύπρου Χρυσόστομος επιμένει να ασχημονεί και να προκαλεί.......

Ίσως, επειδή γνωρίζει ότι κανένας Επίσκοπος δεν θα τολμήσει ή δεν θα θελήσει να ορθώσει δημοσίως το ορθόδοξο αρχιερατικό του ανάστημα για να επέμβει και να θυμίσει ότι η Εκκλησία, όπου και όταν τα μέλη της έχουν το «Πνεύμα Κυρίου», είναι χώρος ελευθερίας, και όχι δεσμωτήριο άφωνων και πειθήνιων ανδρείκελων∙ ότι δεν είναι χώρος όπου ο κάθε Δεσπότης μπορεί να αδικεί, να τιμωρεί αυθαίρετα, να χειροδικεί και να αφορίζει όποιον πιστό εκφράζει δια λόγου το υπέρτατο δώρο του Θεού, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ του προσώπου, που στην εθνική τους διάσταση εορτάζουμε σήμερα.
Η παρουσία μας στην Κύπρο και η γνωριμία μας με τους αγωνιστές λαϊκούς, μοναχούς και ιερείς, που ήσαν παρόντες έξω από το ξενοδοχείο για να εκφράσουν ως ελεύθεροι άνθρωποι και Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ειρηνικά και προσευχητικά, την αντίθεσή τους στους διαλόγους με τους αιρετικούς όπου προδίδεται η Αγία Ορθοδοξία μας, δεν μας επιτρέπει να τους αφήσουμε μόνους και να μη διατυπώσουμε δημοσίως την συμπαράστασή μας στην συνεχιζόμενη διωκτική τακτική του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, όπως εκδηλώθηκε τις τελευταίες μέρες και όπως διαφαίνεται στη χθεσινή συζήτηση της Ι. Συνόδου.
Γιατί οι ιερωμένοι, με την πράξη τους δεν στόχευαν να μετατρέψουν την Εκκλησία σε χώρο «τρελοκομείου», (όπως τους κατηγόρησε ο Αρχιεπίσκοπος), αλλά να αντιδράσουν στους Οικουμενιστές Επισκόπους και καρδινάλιους. Αυτούς δηλαδή, που διαλέγονται «αγαπολογούντες», μα ταυτόχρονα περιφρονούν και δείχνουν ανυπακοή στους αγαπώντες Αγίους, οι οποίοι συνέταξαν τους Ιερούς Κανόνες και μας άφησαν την Παράδοση που αυτοί ποδοπατούν∙ να αντιδράσουν στους Οικουμενιστές, που έχουν ήδη μετατρέψει τους Διαλόγους σε «τρελοκομείο» και θέατρο του παραλόγου, απεργαζόμενοι την άλωση της Πίστεως και του Συνοδικού συστήματος της Ορθοδοξίας και την υποδούλωσή της στο Παπικό Πρωτείο, στο Παπικό Αλάθητο και το Βατικανό.
Και επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στα καταφανώς παράνομα κατασταλτικά μέτρα, την στιγμή που –έστω και για τα μάτια– ο πρώτος διδάξας την τακτική των διώξεων Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, από την Ν. Υόρκη όπου βρίσκεται, μίλησε για «την αξία του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών. Σημείωσε… πως όπου υπάρχει καταστολή ή περιορισμός των θρησκευτικών ελευθεριών υπάρχει και παραβίαση και άλλων μορφών ελευθεριών —οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς μιας υγιούς δημοκρατίας— όπως είναι "η ελευθερία συνείδησης, ελευθερία έκφρασης, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, η ελευθερία του Τύπου... ”» κ.λπ.
«Ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθεριών, ελευθερία έκφρασης, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι» —στις οποίες ο κ. Βαρθολομαίος τόση μεγάλη σημασία δίνει, όταν μιλά στην αλλοδαπή— δεν ισχύει, όταν πρόκειται για τους ορθόδοξους πιστούς, Μακαριώτατε κ. Χρυσόστομε; Ισχύει μόνο για τους πιστούς άλλων θρησκειών; τους Μουσουλμάνους, τους Παπικούς και τους Προτεστάντες; Τη στιγμή που ο Πατριάρχης καταδικάζει την «καταστολή και τον περιορισμό των θρησκευτικών ελευθεριών» (έστω για τα μάτια), γιατί εσείς επιμένετε σε βαριές και δημόσιες τιμωρίες των μοναχών, οι οποίοι το μόνο «κακό» που έκαναν, ήταν η ειρηνική και διακριτική παρουσία τους σε μιαν προσευχητική εκδήλωση αντίθεσης στην Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων-Παπικών; Μήπως για να ικανοποιήσετε το Βατικανό και το Φανάρι, που ζητούν την «κεφαλή επί πίνακι», έστω και ενός «υπαιτίου» για το πρόσφατο ναυάγιο της επιτροπής του Διαλόγου;
Και για να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η μονομέρεια και η άδικη κρίση σας: Ζητάτε την τιμωρία των μοναχών, που παρά το ότι είχαν το δίκαιο με το μέρος τους, κακοποιήθηκαν με την προτροπή σας και την «άδειά» σας από την αστυνομία, την οποία επιπλήξατε, μάλιστα, γιατί δεν άσκησε περισσότερη βία!!!. Όμως, γιατί δεν ζητήσατε, με τον ίδιο τρόπο, την τιμωρία και του Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, που εισήλθε ως σίφουνας μέσα στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, άρπαξε το Ιερό Ψαλτήρι από τα χέρια τους και χειροδίκησε κακοποιώντας έναν λαϊκό και στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με αυχενικές κακώσεις;
Μάλλον λάθος Χριστό κηρύσσετε, Μακαριώτατε. Γιατί ο Χριστός της Εκκλησίας μας, «λοιδορούμενος, ουκ αντελοιδόρει, πάσχων, ουκ ηπείλει» όπως μας διδάσκει η Κ. Διαθήκη (1Πετρ. 1, 23). Οι δε Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας (Καν. ΚΖ΄ Αγ. Αποστόλων), λέγουν τα εξής για τον Επίσκοπο που χτυπά, όχι αδίκως, (όπως έκανε ο Πάφου κ. Γεώργιος), αλλά ακόμα και για Επίσκοπο που θα χτυπήσει λαϊκό έχοντας μια βάσιμη δικαιολογία: «Επίσκοπον ή Πρεσβύτερον ή Διάκονον τύπτοντα πιστούς αμαρτάνοντας, απίστους αδικήσαντας και δια των τοιούτων φοβείν εθέλοντα, καθαιρείσθαι προστάσσομεν. Ουδαμού γαρ ο Κύριος τούτο ημάς εδίδαξε. Τουναντίον δε, αυτός τυπτόμενος, ουκ αντέτυπτε, λοιδορούμενος, ουκ αντελοιδόρει, πάσχων, ουκ ηπείλει».
Πόσο ευαγγελική και κατά Χριστόν, λοιπόν, είναι η συμπεριφορά σας, αλλά και πόσο σύμφωνη με τους Ι. Κανόνες (δηλ. πόσο Συνοδική είναι);
Είμαστε παρόντες, όταν βγήκατε από την απαστράπτουσα λιμουζίνα σας και με ύφος απόλυτου μονάρχη, και χωρίς στοιχειοθετημένη κατηγορία, χωρίς δίκη, χωρίς απολογία των κατηγορουμένων για τον σκοπό της διαμαρτυρίας αποφασίσατε την τιμωρία τους, που όπως αργότερα δηλώσατε, θα ήταν η «αποκοπή των μισθών τους» και η στέρηση της Θ. Κοινωνίας «για πολλές εβδομάδες… Εάν δεν τους αρέσει, να βγάλουν τα ράσα και να φύγουν από την επίσημη Εκκλησία. Να πάνε να κάνουν δική τους Εκκλησία»!
Αλλά η Εκκλησία είναι του Χριστού, Μακαριώτατε, κι επειδή συστηματικά το ξεχνάτε, μας υποχρεώνετε να σας υπενθυμίσουμε ότι εσείς είστε λειτουργός του Υψίστου και διάκονος του ποιμνίου Του που Εκείνος σας εμπιστεύθηκε και, ως εκ της Αρχιερωσύνης σας, ο ρόλος σας είναι να διαφυλάττετε την αυθεντικότητα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας και την ακεραιότητα της Εκκλησίας Του, όπως ο Ίδιος απεκάλυψε και ίδρυσε, οι άγιοι Απόστολοι εκήρυξαν, οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας μας εδογμάτισαν και μας παρέδωσαν, οι μάρτυρες με το αίμα τους εστερέωσαν. Αυτός είναι ο ρόλος και το έργο σας, όχι να απεργάζεσθε την πτώση της Εκκλησίας του Χριστού στην αίρεση του παπισμού και στην παναίρεση του οικουμενισμού. Άρα εκείνοι που τελικά θα φύγουν από την Εκκλησία Του, αν όχι από την στρατευομένη, οπωσδήποτε από την θριαμβεύουσα, είναι οι αιρετικοί και όχι οι ομολογητές!
Ευτυχώς, η Ι. Σύνοδος με την χθεσινή ανακοίνωσή της, ενώ αφήνει να φανεί η επιμονή σας για τιμωρία, η οποία σας εκθέτει οριστικά και ανεπανόρθωτα, δεν σας έκανε τη χάρη και δεν ευθυγραμμίσθηκε με την επιδίωξή σας· και ελπίζουμε, ότι το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον. ΟΧΙ μόνο δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι εκφράσαντες την άποψή τους με εν Χριστώ παρησία, αλλά τους πρέπει και να τιμηθούν (αν το αντέχει αυτό το εξουσιαστικό εκκλησιαστικό κατεστημένο) γιατί υπερασπίστηκαν την Ορθόδοξη Πίστη. Η φίμωση κάθε ελεύθερης ορθόδοξης φωνής, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε μορφής ολοκληρωτισμού και δικτατορίας, το συναντάμε δε και στις νεοταξικές δομές της παγκοσμιοποίησης πού διαμορφώνονται στην εποχή μας. Και είναι γνωστό, πως τα αγιογραφικά μας κείμενα έχουν προφητεύσει ότι τέτοιες συμπεριφορές θα πραγματοποιηθούν στην ολοκληρωμένη τους μορφή, στα έσχατα.

Για την Φιλορθόδοξη Ένωσι «Κοσμάς Φλαμιάτος»
ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
ο Γραμματέας Σημάτης Παναγιώτης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

ΝΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
______________________________
Μετά την καταδίκη του, στην απολογία του, ο Σωκράτης εισηγήθηκε ως τιμωρία να σιτίζεται δωρεάν στο πρυτανείο της πόλης. Με άλλα λόγια προκάλεσε ανοιχτά τους δικαστές του και χωρίς περιστροφές τους είπε: Με καταδικάσατε για κάτι που θα έπρεπε ουσιαστικά να με αμείψετε. Αφού, λοιπόν, η Εκκλησία της Κύπρου αποφάσισε να παραπέμψει σε ανακρίσεις τους ηρωικούς ιερείς και ομολογητές μοναχούς που έσωσαν κυριολεκτικά την τιμή της εξαιτίας των οικουμενιστικών ανοιγμάτων των ιεραρχών της ευσεβάστως υποβάλλουμε την ακόλουθη εισήγηση: Οι μεν κληρικοί να τιμηθούν με το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και να επαινεθούν με συνοδική εγκύκλιο που να διαβαστεί σε όλους τους ναούς της Κύπρου. Στους δε μοναχούς Σταυροβουνίου ας απονεμηθεί το παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου. Παράλληλα με την παρασημοφορία των καλών αυτών πατέρων η Σύνοδος ας παρασημοφορήσει ΟΛΟΥΣ ανεξαίρετα τους λαικούς Κυπρίους και Ελλαδίτες που διαδήλωσαν ειρηνικά προσευχόμενοι εναντίον του Παπισμού (και όχι εναντίον των διαλόγων όπως συκοφαντικά οι διώκτες τους ισχυρίζονται.) Οσο για τον εν Χριστώ αδελφό μας που τόσο αγάπησε την πίστη μας ώστε βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός ας βολιδοσκοπηθεί αν ενδιαφέρεται να εκπροσωπεί με Ιεράρχες και τον κ. Τσελεγγίδη την Εκκλησία της Κύπρου στο διάλογο με τους Παπικούς. Καταρχήν θα είναι η καλύτερη αναγνώριση της μεταμέλειας και της συγνώμης εκ μέρους των διωκτών του για τον προπηλακισμό που υπέστη για να ομολογήσει την αλήθεια της Εκκλησίας. Και ύστερα επειδή ως πρώην Παπικός ιερέας και νυν ζηλωτής ορθόδοξος χριστιανός γνωρίζει όσον ελάχιστοι τα δεδομένα που αφορούν την Παπική αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφουμε τα όσα λέει κατα καιρούς η Ένωσις "Κοσμάς Φλαμιάτος" που τιμά την ιερή αποστολή και υποχρέωση της, να λέει ολόκληρη την αλήθεια όσο δυσάρεστη και αν είναι!

Συνυπογράφουμε και το παρόν κείμενο και συγχαίρουμε για την αγωνιστικότητα τους!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)