28/10/09

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιλαριώνα με Καρδινάλιο Schönborn

πηγή: romfea.gr
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας συναντήθηκε με τον επικεφαλής
της Ρωμαιοκαθολικής επαρχίας Βιέννης Καρδινάλιο Christoph Schönborn.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, συζητήθηκαν τα πρόσφατα αποτελέσματα των εργασιών της Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Πάφο από 17 έως 23 Οκτωβρίου.........
Οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάγκη πιο στενής συνεργασίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, και στην προστασία των χριστιανικών ηθικών και πνευματικών αξιών.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας τόνισε την σκοπιμότητα αυτού του είδους συνεργασίας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του θεολογικού διαλόγου, διότι «πρόκειται για την κοινή υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών της διάρθρωσης της χριστιανική κοινωνίας, πράγμα, το οποίο αποτελεί μια κοινή αποστολή των εκπροσώπων του παραδοσιακού χριστιανισμού της Ευρώπης».
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας και ο Καρδινάλιος Schönborn συζήτησαν το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ευρώπη, όπως επίσης και το θέμα των σχέσεων μεταξύ του χριστιανισμού και του Ισλάμ.
Σχόλιο του blog
Δεν ολοκληρὠθηκε το ναυάγιο του Διαλόγου στην Κύπρο και άρχισαν ήδη οι συναντήσεις για τη Βιέννη όπου θα επαναληφθεί ο Διάλογος σε ένα χρόνο; Δεν διδάχτηκαν τίποτε οι Ορθόδοξοι επίσκοποι από το ναυάγιο του Διαλόγου, από τις αντιδράσεις των πιστών, από τις περισσότερες από 10000 υπογραφές της "Ομολογίας Πίστεως", από την δαιμονική παραμονή των Παπικών στην πλάνη και την άρνηση τους να αποκηρύξουν τις αιρετικές διδασκαλίες όπως αυτἠ του πρωτείου; Αν οι οικουμενιστές ετοιμάζουν τα επόμενα βήματά τους στη Βιέννη, ο πιστός λαός είναι ήδη έτοιμος ανα πάση στιγμή να δώσει την Ομολογία της Πίστεως με φρόνημα πατερικό, ορθόδοξο, πέρα από κάθε πνεύμα δουλικής υποταγής σε αποκλίνοντες σε θέματα Πίστεως επισκόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)