20/12/09

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία ΙΔ΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΙΔ΄

Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας, οι μάρτυρες του Ιεχωβά ή διαφορετικά Χιλιαστές, είναι από τους πιο φοβερούς αιρετικούς όλων των εποχών, διότι εκτός των άλλων, υιοθέτησαν και κηρύττουν τις περισσότερες από τις πλάνες που υποστηρίχτηκαν κατά καιρούς από διάφορους αιρετικούς. Σ΄ αυτές βέβαια τις παλαιές πλάνες, πρόσθεσαν και συνεχίζουν να προσθέτουν συνεχώς και πολλές άλλες...
Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις μεγαλύτερες:
α) Οι Μ.τ.Ι. όχι μόνο απορρίπτουν την πίστη στον Τριαδικό Θεό.......
αλλά φτάνουν να γράφουν πως η Τριαδική διδασκαλία προέρχεται από τη «διάνοια του Σατανά».
β) Όπως ο παλαιός αιρεσιάρχης Άρειος, που καταδικάστηκε από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο, και είχε οικτρό τέλος, αρνούνται την θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, και διδάσκουν πως είναι κτίσμα, δηλ. δημιούργημα του Θεού. Αυτή και μόνο η πλάνη και κακοδοξία τους, δείχνει καθαρά πως είναι «αντίχριστοι» (Α’ Ιωάν. 2,18)
γ) Για το Άγιον Πνεύμα οι χιλιαστές, προχωρούν ακόμη πιο πέρα και από τους παλαιούς Πνευματομάχους, που καταδίκασε η Β’ Οικουμενική Σύνοδος.
Δεν παραδέχονται όχι μόνο τη Θεότητά Του, αλλ΄ ούτε και την προσωπική Του υπόσταση. Το θεωρούν απλώς ενεργό δύναμη του Θεού.
δ) Οι Μ.τ.Ι. δεν πιστεύουν στην αθανασία της ψυχής, όπως παλιά οι θνητοψυχίτες. Γι΄ αυτούς ο άνθρωπος είναι μόνο σώμα.
Ό,τι ονομάζουμε ψυχή (γι΄ αυτούς), είναι απλώς η ζωή, όπως ακριβώς των ζώων. Πεθαίνοντας ο άνθρωπος περιέρχεται στην ανυπαρξία. Εκμηδενίζεται.
ε) Οι χιλιαστές δεν αναγνωρίζουν την Παναγία ως Θεοτόκο και παρερμηνεύοντας, όπως το συνηθίζουν, σχεδόν όλα τα χωρία της Αγίας Γραφής, απορρίπτουν ότι υπήρξε Αειπάρθενος.
στ) Οι Μ.τ.Ι. αρνούνται την ύπαρξη των Αγίων και επομένως τις πρεσβείες τους και την τιμητική προσκύνησή τους εκ μέρους των πιστών. Και τούτο είναι φυσικό και επόμενο της πλάνης τους, αφού κηρύττουν ότι οι άνθρωποι (άρα και οι Άγιοι), μετά το θάνατό τους εκμηδενίζονται.
ζ) Οι χιλιαστές δεν πιστεύουν στην Εκκλησία. Αρνούνται πεισματικά τη σωστική χάρη των Ιερών Μυστηρίων, και πολεμούν και διαβάλλουν λυσσωδώς, κυρίως τους Ορθοδόξους κληρικούς.
η) Οι οπαδοί της εταιρίας Σκοπιάς, δεν χρησιμοποιούν και δεν τιμούν το Σταυρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κάνουν ποτέ το σημείο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού! Φτάνουν μάλιστα στο κατάντημα (ως άσχετοι και παντελώς αγράμματοι και αδαείς στα θεολογικά και φιλολογικά), να αποκαλούν εμάς τους Χριστιανούς ως ειδωλολάτρες, επειδή τιμητικώς προσκυνούμε τον τίμιο του Κυρίου Σταυρό.
Για να αποδείξουν οι ίδιοι οι ταλαίπωροι αυτοί οπαδοί της εταιρίας το αλλοπρόσαλλο που τους χαρακτηρίζει, να επισημάνουμε ότι, στα παλαιά τους περιοδικά, στο μπροστινό εξώφυλλο, παρουσίαζαν και τιμούσαν τον Σταυρό. Και μόνο από αυτό, γίνεται κατανοητό, πόση εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς στην πολυεθνική Αμερικανική εταιρεία Σκοπιά, και πόσο αξιολύπητα είναι τα θύματά της.
θ) Τα ταλαίπωρα θύματα του Μπρούκλιν εκτός των άλλων έχουν καταντήσει και εικονομάχοι. Όχι μόνο δεν τιμούν και δεν προσκυνούν τις εικόνες, αλλά τις χλευάζουν και τις καταπατούν.
(Συνεχίζεται...)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Είναι άξιος κάθε συγχαρητηρίων ο π. Ιωήλ επειδή κάνει συστηματικά ορθόδοξη κατήχηση του λαού μας.

Αυτή είναι η πραγματική ανάγκη στις μέρες μας. Ο κόσμος αγνοεί τις πιο πολλές φορές βασικά θέματα της πίστης μας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)