8/1/10

Aναπάντητα ερωτήματα θεολόγου στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Πανάρετο

Στο ιστολόγιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετου και στην ανάρτηση με τίτλο Τα πρακτικά του ΕΣΥΠ (ΣΠΔΕ) υπάρχει ένα σχόλιο με την υπογραφή "χ. Θεολόγος σε σχολείο" που αφορά στα ζητήματα των θεολόγων που έθιξε ο Υφυπουργός στις συνεδριάσεις του ΣΠΔΕ. Αν και επέτρεψε την εμφάνιση τέτοιου σχολίου ο Υφυπουργός όμως δεν απάντησε σε όσα αναφέρει ο "χ.". Διαβάστε το σχόλιο:
Ανώνυμος είπε...
κ.Υπουργέ,
κοιτάζοντας βιαστικά τα Πρακτικά του Διαλόγου του ΣΠΔΕ της συνεδρίασης της 9/4/2009 διάβασα μεταξύ άλλων στην εισήγησή σας τα παρακάτω
:......
«Μαθήματα. Εγώ θα ήθελα, παρ’ ότι είναι λίγο δύσκολο το θέμα, αλλά θα ήθελα από το Συμβούλιο να πάρει θέση. Βγαίνει ο Αρχιεπίσκοπος και λέει να γίνουν τα θρησκευτικά στο σχολείο υποχρεωτικά και να διοριστούν άλλοι τέσσερις χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει το Συμβούλιο αυτό. Γιατί οι πολιτικοί είναι δύσκολο να πάρουν θέση σε ένα τέτοιο θέμα. Όμως το πού πηγαίνει το εκπαιδευτικό σύστημα με μια τέτοια λογική, αν δηλαδή κάνουμε αυτό το πράγμα, διορίσουμε άλλους τέσσερις χιλιάδες, κάνουμε τα θρησκευτικά υποχρεωτικά, φορτώσουμε και άλλο τα παιδιά, σε αντίθεση με αυτό που λέτε».

Θέλω να σας ρωτήσω: Τα Θρησκευτικά δεν είναι υποχρεωτικά; Πως εσείς διερωτηθήκατε "αν κάνουμε αυτό το πράγμα...κάνουμε τα Θρησκευτικά υποχρεωτικά"; Τελικά είναι ή δεν είναι υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά; Και η δική σας άποψη ποια είναι; Πρέπει να είναι υποχρεωτικά (όπως τότε έλεγε και ο Αρχιεπίσκοπος) ή όχι;

Αν μου απαντήσετε θα σας είμαι ευγνώμων. Αν δεν μου απαντήσετε θα επιβεβαιώσετε αυτό που τότε είχατε δηλώσει στο Συμβούλιο: "οι πολιτικοί είναι δύσκολο να πάρουν θέση σε ένα τέτοιο θέμα".
χ.
Θεολόγος σε σχολείο
7:17 πμ
Το σχόλιο αντλήσαμε από ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)