27/1/10

«Φωτιές» για τα θρησκευτικά σύμβολα άναψε το Στρασβούργο

Aναδημοσίευση από το star.gr

Δυσαρέσκεια προκαλεί σε εκκλησιαστικούς κύκλους της χώρας μας το περιεχόμενο απάντησης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σε ερώτηση Πολωνού βουλευτή στο Στρασβούργο, για το αν πρέπει να υπάρχουν θρησκευτικά σύμβολα στις σχολικές αίθουσες.
Στη σχετική ερώτηση, μετά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Έλληνας υπουργός «απάντησε ουδέτερα», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες, αλλά και ότι επί του παρόντος δεν έχει τεθεί στη χώρα μας........
Η αόριστη απάντηση του κ. Γ. Παπανδρέου έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση ιεραρχών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εκφράζεται στις μεταξύ τους συζητήσεις, ενώ δεν αποκλείεται η ενόχληση να εκφραστεί το προσεχές διάστημα και δημόσια.
Η ανάρτηση των σταυρών στις σχολικές αίθουσες ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο στην Ε.Ε. με αφορμή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα σχολεία της Ιταλίας, με την οποία αποφάνθηκε ότι παραβιάζει την ελευθερία στην επιλογή θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, απορίες προκάλεσε στην Ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και η αόριστη απάντηση του πρωθυπουργού σε ερώτηση για το ζήτημα των μουφτήδων στη Θράκη.

2 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Αραγε η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν ουδέτερη ή μήπως έχει πάρει τις αποφάσεις του και αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να απομακρύνει τα χριστιανικά σύμβολα.

Ετσι και αλλιώς τα έχει ψήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και την παρέα του και γνωρίζει ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο του χωρίς ουσιαστική αντίδραση εκ μέρους της Διοικουσας Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΓΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΑ 70+ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΣΥΝΔΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ.Μ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)