26/1/10

Mε την παρουσία Ορθοδόξων κληρικών ο παπικός "εσπερινός" για τη χριστιανική ενότητα

Το video από τη λήξη της Εβδομάδας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα. Παρόντες στον παπικό «εσπερινό» και Ορθόδοξοι κληρικοί (βλ. 0.50 κ.εξής), μεταξύ τους και ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος

Μεταξύ άλλων ο Πάπας δήλωσε: [δείτε πρώτα το αγγλικό κείμενο που εκφωνείται στο video – (0.40 κ.εξής) και μετά πρόχειρη μετάφρασή του στα ελληνικά]
Benedict XVI: “In a world marked by religious and Christian indifference ........
and even by an increasing aversion to the Christian faith, a new and intense activity of evangelization is required, not only among the peoples who do not yet know the Gospel, but also among those to whom Christianity was proclaimed and became a part of their history. Unfortunately, there is no lack of issues that separate us from one another, which we hope may be overcome through prayer and dialogue. However, there is a central point of Christ’s message that we can proclaim together: the paternity of God, the victory of Christ over sin and death by His cross and resurrection, the confidence in the transforming action of the Sprit.”

"Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από αδιαφορία για τις θρησκείες και το Χριστιανισμό και μάλιστα με αυξανόμενη αποστροφή προς την χριστιανική πίστη, απαιτείται μια νέα και έντονη δραστηριότητα του ευαγγελισμού, όχι μόνο μεταξύ των λαών που δεν γνωρίζουν ακόμη το Ευαγγέλιο, αλλά και μεταξύ εκείνων στους οποίους ο Χριστιανισμός κηρύχθηκε και έγινε μέρος της ιστορίας τους. Δυστυχώς, υπάρχουν ζητήματα που μας διαχωρίζουν τον ένα από το άλλο, τα οποία ελπίζουμε ότι μπορούν να ξεπεραστούν μέσω της προσευχής και του διαλόγου. Ωστόσο, υπάρχει ένα κεντρικό σημείο του μηνύματος του Χριστού που μπορούμε να διακηρύσσουμε μαζί: η αναγνώριση της πατρότητας του Θεού, η νίκη του Χριστού επί της αμαρτίας και του θανάτου μέσω του Σταυρού και της Ανάστασής Του, η πίστη της μεταμορφωτικής δύναμης του Πνεύματος"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κάποιος να τον ελέγξει για εσκεμμένη παραπλάνηση της κοινής γνώμης;
"Benedict XVI:"Δυστυχώς, υπάρχουν ζητήματα που μας διαχωρίζουν τον ένα από το άλλο, τα οποία ελπίζουμε ότι μπορούν να ξεπεραστούν μέσω της προσευχής και του διαλόγου..."
Σαν να μας λέει δηλαδή ότι είμαστε διαχωρισμένοι επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις! Προτείνει την προσευχή και τον διάλογο αντί για την μετάνοια των αιρετικών ενώ φαίνεται να αγνοεί ότι ο αμετανόητος αμαρτωλός δεν ωφελείται ακόμη και αν όλοι οι Άγιοι προσεύχονται για αυτόν!
Διαβάζοντας κανείς τέτοια κείμενα διαπιστώνει δηλαδή ότι το πρόβλημα είναι η διάσπαση της Εκκλησίας και όχι η αίρεση. Όμως η Εκκλησία ουδέποτε διασπάστηκε ούτε μπορεί να διασπαστεί γιατί είναι το Σώμα του Χριστού. Εμείς μόνο μπορούμε να αποκοπούμε από την Αλήθεια με τις αιρέσεις μας...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Ιταλίας Γεννάδιος είναι ίσως ο πιο ορκισμένος Οικουμενιστής επίσκοπος του Πατριαρχείου.

Ο Θεός να δώσει να πάρει καμιά προαγωγή σε τιτουλάριο πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής και να ανακληθεί στο Φανάρι.

Είναι ζωτικής σημασίας να υπάχει άνθρωπος με φόβο Θεού και ορθόδοξο φρόνημα στη Μητρόπολη Ιταλίας.

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι αβάστακτα που παραθεωρείται τα σχόλκα των ομογενών και επιμένετε να δημοσιοποιείτε την αμετροέποια του πασπαρτού Τελεβάντου.
Έτσι θα χάσετε την ομογένεια, στην οποία ούτος ή άλλως είμαστε ελάχιστη μειοψηφεία.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 9:57 μ.μ καλείσαι να σοβαρευτείς και να πάψεις να είσαι πονηρός.

Φιλησυχος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)