21/2/10

Aρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία ΚB΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΒ΄

Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
Είδαμε το κείμενο που έστειλε το προεδρείο της Σκοπιάς στον Χίτλερ.
Το Brooklyn, όπου βρίσκεται και το προεδρείο της οργανώσεως των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», κατάλαβε ότι το κείμενο αυτό θα είχε πολλές και άσχημες επιπτώσεις αναφορικά με το έργο της Εταιρείας. Έτσι, προσπάθησε να νοθεύσει και να παραποιήσει για πολλοστή φορά την αλήθεια, και να αλλάξει τώρα τα σχετικά με το κείμενο αυτό της ντροπής. Η οργάνωση τώρα ισχυρίστηκε ότι το κείμενο της διακηρύξεως, νομιμοφροσύνης και υποταγής στον Χίτλερ, δεν είναι γνήσιο, αλλά πλαστό......
Τα πράγματα όμως δείχνουν πως δεν είναι εύκολο έργο η νόθευση της αλήθειας, και στο σημείο αυτό. Τα κείμενα δημοσιεύτηκαν στη Γερμανική και μάλιστα σε δύο διαφορετικά βιβλία. Αν οι «ΜτΙ» πίστευαν πως τα έγγραφα είναι πλαστά, γιατί δεν έκαναν ή δεν κάνουν μήνυση, όπως κάνουνε και σε άλλες περιπτώσεις, όχι φυσικά επειδή έχουν δίκαιο, αλλά για εκφοβισμό. Τί φοβούνται στη Γερμανία; Μήπως δεν τους προστατεύει εκεί ο Νόμος; Γιατί δεν υπέβαλαν μήνυση και στην Αμερική; Ή μήπως τάχα, όπως είπαμε και πριν, δεν πηγαίνει στα δικαστήρια η Εταιρεία; Ο Ρόδερφορ, ο δεύτερος κατά σειράν πρόεδρος της Εταιρείας, πήρε τον τίτλο «δικαστής» ακριβώς επειδή ολόκληρη σχεδόν τη ζωή του την πέρασε σε δίκες σχετικές με την οργάνωση. Επομένως έχει απ’ αρχής μέχρι και σήμερα, πολλή πλούσια εμπειρία στις δίκες η πολυεθνική αυτή εταιρεία.
Και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα. Γιατί δεν πήγε στα δικαστήρια για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως αυτό της διακηρύξεως υποταγής στον Χίτλερ, το οποίο τόση ντροπή έφερε στην οργάνωση; Γιατί η οργάνωση των «ΜτΙ», αφού το έγγραφο αυτό είναι, όπως ισχυρίζεται, πλαστό, δεν το αποδεικνύει; Γιατί φοβάται την έρευνα σε βάθος, η οποία, αν έχει δίκαιο, θα φανερώσει την αλήθεια και θα την δικαιώσει;
Ας περάσουμε τώρα να δούμε με ποιο συγκεκριμένο τρόπο προσπάθησε η Εταιρεία να νοθεύσει την αλήθεια για το γεγονός. Γράφει σχετικά ο αείμνηστος π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος στο βιβλίο του «Η δικτατορία του Μπρούκλιν»: «Εις το φυλλάδιο «Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά εις το σχέδιον του Θεού», το οποίον εκυκλοφόρησεν εις τα Γερμανικά κατά το έτος 1960 (σ. 130), αναφέρονται μεταξύ των άλλων: «Ο Δικαστής Rutherford παρακολουθεί διαρκώς και επακριβώς την κατάστασιν εις την Γερμανίαν και ήτο καλώς ενημερωμένος σχετικώς προς την εξέλιξιν του έργου της μαρτυρίας. Κατ’ αυτήν την σοβαρή στροφήν των πραγμάτων, δεν έχασε καιρόν. Μετέβη εις την Γερμανίαν συνοδευόμενος υπό του N.H. Knorr, για να ίδη τί ήτο δυνατόν να γίνη. Εις τας 25 Ιουνίου, συνεκλήθη εις το Βερολίνον εν συνέδριον. Κατ’ αυτό υπεβλήθη εις τους 7.000 παρευρεθέντας μια προπαρεσκευασθείσα δήλωσις ως διαμαρτυρία (!!!) εναντίον της Κυβερνήσεως του Χίτλερ διά την αλαζονικήν ανάμιξίν του εις το έργον της μαρτυρίας της Εταιρείας, η οποία ενεκρίθη ομοφώνως» ». Με αυτόν τον τρόπο, προσπάθησε το Αρχηγείο της Σκοπιάς, να νοθεύσει τα γεγονότα. Θέλησε να παρουσιάσει την δουλοπρεπή και σκόπιμη υποταγή στο Γ΄ Ράϊχ σαν δήλωση διαμαρτυρίας. Το λιγότερο και το περισσότερο που είχε να κάνει η Εταιρεία ήταν να μη μιλήσει καθόλου. Τα κείμενα είναι τόσον σαφή και δεν επιδέχονται παρερμηνείες. Για κάτι τέτοια «έργα» δε πιστεύουμε να αισθάνονται και τόσο καλά οι Έλληνες «Μάρτυρες του Ιεχωβά».
Το ότι αυτά τα «μυστικά του βάλτου» είναι άγνωστα για τα θύματα της Σκοπιάς, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Τους δίνεται όμως τώρα η δυνατότητα να γνωρίσουν μέσα από τα ντοκουμέντα της ίδιας της Εταιρείας τους τη «λυματολάσπη» του αγωγού τους.
(Συνεχίζεται…)
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)