24/3/10

Οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ

Δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματα των θεολόγων που εντάχθηκαν στη νέα διασπαστική κίνηση του κλάδου των θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ. Μία πρώτη ανάγνωση των ονομάτων μας αποκάλυψε τα εξής:
1. Στον ΚΑΙΡΟ προσχώρησαν ήδη οι 40 από τους 44 θεολόγους που πέρυσι το Μάιο με το γνωστό πλέον κείμενο που κυκλοφόρησαν ζητούσαν την απορθοδοξοποίηση του θρησκευτικού μαθήματος.
2. Μέλη του ΚΑΙΡΟΥ έγιναν επίσης οι υπεύθυνοι για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Σύμβουλοι αλλά και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.....
Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει το στενό σύνδεσμο των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ με τους θεολόγους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Επιβεβαιώνεται έτσι η εκτίμησή μας ότι ο ΚΑΙΡΟΣ είναι το δεκανίκι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και ιδρύθηκε ακριβώς για την προώθηση της απορθοδοξοποίησης του θρησκευτικού μαθήματος.
3. Μέλη του ΚΑΙΡΟΥ είναι επίσης Σχολικοί Σύμβουλοι Θεολόγων και συγγραφείς σχολικών βιβλίων Θρησκευτικών. Φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά να προβλέπουν τον «Καιρό» και να εξασφαλίζουν το μέλλον τους.
4. Το σοβαρότερο ίσως ερώτημα είναι πόσοι από τα μέλη του ΚΑΙΡΟΥ είναι καθηγητές θεολόγοι της τάξης. Γιατί στον κατάλογο είδαμε τα ονόματα πολλών αποσπασμένων σε Μητροπόλεις και την Αρχιεπισκοπή θεολόγων αλλά και περισσότερους από 40 μεταπτυχιακούς φοιτητές θεολόγους (δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, απλώς επισημαίνουμε ότι αυτοί που υπογράφουν ως μεταπτυχιακοί φοιτητές προφανώς δεν διδάσκουν ακόμη σε τάξεις) και άλλους που γνωρίζουμε ότι δεν βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας πούνε οι θεολόγοι του ΚΑΙΡΟΥ τον αριθμό των μελών τους που διδάσκει Θρησκευτικά στην τάξη.
5. Τέλος, είχαμε από την αρχή κρίνει ως άκαιρη και διασπαστική την ίδρυση νέου συνδέσμου θεολόγων (τη στιγμή που η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αποτελεί την επίσημη ένωσή μας). Είχαμε επίσης επισημάνει και τους στόχους τους οποίους πρόκειται να εξυπηρετήσει ο νέος σύνδεσμος. Η σημερινή ανακοίνωση των ονομάτων των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το τι εξυπηρετεί ο σύνδεσμος αυτός. Ο αριθμός πάντως των 372 θεολόγων είναι τόσο μικρός ώστε μας επιτρέπει να χαιρόμαστε διότι οι συνάδελφοι θεολόγοι στην πλειοψηφία τους αντιλήφθηκαν τους σχεδιασμούς του ΚΑΙΡΟΥ και απέρριψαν την πρωτοβουλία.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ουκ εν τω πολλώ το ευ

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι απλώς λίγοι. είναι οι λίγοι γνωστοί σε όλους πια.

Ανώνυμος είπε...

Σεν κρυβόμαστε από κανέναν, γιατί άλλωστε; Τί έχουμε να κρύψουμε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΝΔΗΛΑΝΑΠΤΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ "ΚΑΙΡΟΥ"....

Βρε, βρε, βρέ...τι βλέπει κανείς σ' αυτή τη λίστα του ΚΑΙΡΟΥ, μέχρι και αποφοίτους Εκκλησιαστικών Λυκείων, που εισήχθησαν στο Ποιμαντικό με ποσόστωση και μέχρι χθές υποδύονταν τους ....κανδηλανάφτες και έκαναν μεγάλο σταυρό...

...και σήμερα προσχώρησαν στο νεωτερισμό του ΚΑΙΡΟΥ (εξ Εκκλησιαστικών Λυκείων προερχόμενοι - το επισημαίνουμε...) και της "Θρησκειολογίας" (οι εκ του ορθοτομούντος, υποτίθεται, την πίστη Ποιμαντικού απόφοιτοι - το τονίζουμε...)

(Τι άλλο θα δούμε, τι άλλο;...)

Ανώνυμος είπε...

Η Π.Ε.Θ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ "ΚΑΙΡΟΥ"

Θεολόγοι εναντίον θεολόγων...

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=1888

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων: "Η Ένωση και ο Σύνδεσμος"

http://thriskeftika.blogspot.com/2010/03/blog-post_5573.html

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κάποιοι (λέω τώρα) ζηλεύουν και θα ήθελαν να είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ; Οπότε ας σταματήσουν καλύτερα τα ασφαλή πικρόχολα σχόλια.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

"Καιρός";

Μάλλον τσουνάμι!

Γη και ύδωρ στους άθεους κρατούντες.

Κοπέλια του Γιαγκάζογλου.

Πνευματικά έκγονα του Αγουρίδη.

Πήλιοι Γούσηδες της Ορθοδόξου θεολογίας.

Δεν υπάρχει δένδρο συκής στην αυλή τους;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 24 Μαρτίου 2010 11:44 μ.μ.
1ον δεν λέγεται Ποιμαντικό αλλά Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Δεν ήσουν καλός φοιτητής ή πήγαινες στη Σχολή (επειδή μάλλον καταλάβαμε ποιος είσαι) μόνον και μόνον για να δώσεις μαθήματα, γι' αυτό δεν το ξέρεις. Και ας επαίρεσαι συνεχώς για τους "δασκάλους" σου.
2ον. Αν είσαι αυτός που νομίζουμε φρόντισε να είσαι πιο σεμνός, αφού θέλεις σώνει και καλά να ονομάζεσαι θεολόγος.
3ον: Αποφάσισε επιτέλους με ποιον είσαι!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...
"Καιρός";

Μάλλον τσουνάμι!

Γη και ύδωρ στους άθεους κρατούντες.

Κοπέλια του Γιαγκάζογλου.

Πνευματικά έκγονα του Αγουρίδη.

Πήλιοι Γούσηδες της Ορθοδόξου θεολογίας.

Δεν υπάρχει δένδρο συκής στην αυλή τους;

Ναι, κε Τελεβάντο, δεν έχουμε φύλο συκής γιατί δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε και δεν ντρεπόμαστε για τίποτε. Πιστεύουμε σ' αυτό που κάνουμε και καλούμε όποιον θέλει να μας γνωρίσει.

Δεν διαλέγεστε. Βγάζετε μόνο άναρθρες κραυγές από φόβο μήπως σας φύγουν τα πρόβατα από το μαντρί. Γιατί σαν πρόβατα τους βλέπετε!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο κύριος Τελεβάντος μας βλέπει ως πρόβατα εν μέσω λύκων!
Ας είναι κι έτσι!!!

Efstathios Efstathios είπε...

Πόσο αντικειμενικοί μπορεί να είναι οι "Θεολόγοι" του "ΚΑΙΡΟΣ" απέναντι σε Φοιτητές που δεν ασπάζονται τις Οικουμενιστικές απόψεις τους και δεν διαβάζουν για τις εξετάσεις τα δικά τους Βιβλία - Scriptus;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)