10/3/10

H Σύνοδος της Κύπρου βάλλει εναντίον του θεολόγου Παναγιώτη Τελεβάντου

Μεταφέρουμε απόσπασμα Ανακοινωθέντος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ
ἀσχολήθηκε μὲ τὰ ἀκόλουθα θέματα:.....
2) Ἀσχολήθηκε μὲ δημοσιεύματα τοῦ περιοδικοῦ "Ὀρθόδοξη Μαρτυρία" ποὺ ἐκδίδουν "Οἱ φίλοι τοῦ Ἁγίου Ὄρους" καὶ ὁμοφώνως ἐξεφρασε τὴ θλίψη της γιὰ τὸ κατάντημα τοῦ περιοδικοῦ.....
νὰ κατηγορεῖ ἀσύστολα καὶ ἀβάσιμα, Μέλη τῆς Ἱερᾶς Συνόδου καὶ νὰ προσπαθεῖ νὰ διαχωρίσει τὴν Ἱερὰ Σύνοδο σὲ δύο μέρη μὲ ἀντίθετες ἀπόψεις ἐπὶ θεολογικῶν θεμάτων.
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ὁμοφώνως διακηρύττει ὅτι σὲ θέματα πίστεως ὑπάρχει μὶα καὶ ἑνιαία γραμμή, ἡ γραμμὴ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία ἐκφράζεται ἀπ’ ὅλα τὰ Μέλη της.
Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος καταγγέλλει πρὸς τὸν πιστὸ καὶ εὐλαβὴ λαό, τὸν ὑπὸ τὰ ἀρχικὰ Π.Μ.Τ. κρυβόμενον καὶ εἰς Ἀμερικὴν διαμένοντα Παναγιώτην Τελεβάντον γιὰ τὴν προσπάθειὰ του νὰ εἰσαγάγει τὸν θρησκευτικὸ φανατισμὸ καὶ εἰς τὴν Κύπρον καὶ νὰ διασπάσει τὴν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1.Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος ὁμοφώνως διακηρύττει ὅτι σὲ θέματα πίστεως ὑπάρχει μὶα καὶ ἑνιαία γραμμή
2. Ο οικουμενισμός είναι πλάνη-αίρεση (οι Κύπριοι γνωρίζουν τον Κύπριο αείμνηστο -Καθηγητή της Δογματικής στο ΕΚΠΑ-Ανδρέα Θεοδώρου)
1+2 <=> Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος διακηρύττει ὁμοφώνως ὅτι σὲ θέματα πίστεως ὑπάρχει μὶα καὶ ἑνιαία γραμμή: ότι ο οικουμενισμός είναι πλάνη-αίρεση ή ότι ο οικουμενισμός δεν είναι πλάνη-αίρεση?

Πολύ καλά, λοιπόν, τα γράφει στα κείμενα του για τον οικουμενισμό ο θεολόγος κος Τελεβάντος, όπως πολύ καλά τα έγραφε ο (αείμνηστος) Κύπριος θεολόγος Ανδρέας Θεοδώρου

Ανώνυμος είπε...

Για την υπογραφή του παραπάνω
Επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Δείτε πως περιγράφει το θέμα το ikypros.com και δηλώσεις του Ταμασου Ησαία:
Θλίψη για το κατάντημα του περιοδικού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» που εκδίδουν οι «Φίλοι του Αγίου Ορους» εξέφρασε η Ιερά Σύνοδος, σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε μετά από έκτακτη συνεδρία της χθες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με δημοσιεύματα του περιοδικού και ομόφωνα εξέφρασε θλίψη για το κατάντημα του περιοδικού «να κατηγορεί ασύστολα και αβάσιμα, μέλη της Ιεράς Συνόδου και να προσπαθεί να διαχωρίσει την Ιερά Σύνοδο σε δύο μέρη με αντίθετες απόψεις επί θεολογικών θεμάτων».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η «Ιερά Σύνοδος ομοφώνως διακηρρύτει ότι σε θέματα πίστεως υπάρχει μια και ενιαία γραμμή, η γραμμή της ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία εκφράζεται από όλα τα μέλη της».

Επίσης, καταγγέλλει προς τον πιστό και ευλαβή λαό, τον «υπό τα αρχικά ΠΜΤ, κρυβόμενον και εις Αμερικήν διαμένοντα Παναγιώτη Τελεβάντον, για την προσπάθειά του να εισαγάγει τον θρησκευτικό φανατισμό και εις την Κύπρον και να διασπάσει την ενότητα της Εκκλησίας», προσθέτει σε ανακοίνωσή της.

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Επίσκοπος Ταμασού Ισαΐας είπε ότι «από καιρού εις καιρό, το περιοδικό αυτό φιλοξενεί άρθρα αυτού του συγκεκριμένου θεολόγου, οι οποίοι διαχωρίζουν τα μέλη της Συνόδου σε οικουμενικά και μη οικουμενικά και προωθούν τον ορθόδοξο θρησκευτικό φανατισμό».

Η Σύνοδος, είπε, με την απόφαση της προχώρησε με αυτό το ανακοινωθέν.

Ανέφερε ότι ο κ. Τελεβάντος «ανήκει σε κάποιες θρησκευτικά φανατισμένες οργανώσεις, είναι θεολόγος, του δίνουν βήμα στο περιοδικό αυτό, που σημαίνει ότι ασπάζονται και τις ιδέες του. Γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε και αυτό το λεκτικό. Από τη στιγμή που συνεχίζει και δεν σταματά και φιλοξενούν τα άρθρα του, σημαίνει ότι οι συντάκτες του περιοδικού συμφωνούν με το ενυπόγραφο», κατέληξε.

http://www.ikypros.com/cgibin/hweb?-A=74621&-V=ikypros&w=

Γ.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ανήκω σε κάποια οργάνωση φανατισμένων;

Ειλικρινά δεν το γνώριζα!

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ανήκω σε καμιά οργάνωση.

Ούτε φανατισμένων ούτε μη φανατισμένων.

Ανήκω μόνον στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ας προσέχει ο Πανιερότατος την πηγή των πληροφοριών του.

Αν δεν διάβασε ο Σεβασμιότατος Ταμασού ποτέ το αριστούργημα του Σαίξπηρ "Οθέλλος" του συνιστώ ένθερμα να το πράξει επειδή στο πρόσωπο του καταχθόνιου αυτού άνθρωπου ο κορυφαίος Αγγλος δραματουργός κατόρθωσε να ενσαρκώσει τη χειρότερη πάστα ανθρώπου: Του συκοφάντη.

Αυτόν δηλαδή που διαστρέφει τα γεγονότα με ψεύδη και ο οποίος εκμεταλλεύεται τα πάθη και τις αδυναμίες των ανθρώπων για να πετυχαίνει με δόλιες και αδίστακτες μεθόδους τους στόχους του.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιος παρέσυρε και τον Αγιο Ταμασού και τους άλλους Ιεράρχες και τον Αρχιεπίσκοπο.

Προσοχή από τον Ιάγο της Συνόδου Πανιερώτατε!

Οι Ιάγοι δεν έχουν φραγμούς. Δεν διστάζουν ούτε να πουν ψέμματα ούτε να συκοφαντήσουν ούτε να εκμεταλλευτούν με σατανικό το κάθε τι για να πετύχουν το στόχο τους.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)