3/6/10

Το θρησκευτικό μάθημα στη Ρωσία

Την 1 Ιουνίου 2010 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και Πρύτανης του Πανεκκλησιαστικού Τμήματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων συμμετείχε σε ένα συνέδριο με θέμα την Αγία Τριάδα υπό την αιγίδα της Ρωσικής χριστιανικής ανθρωπιστικής ακαδημίας. Το συνέδριο φιλοξενήθηκε στο χώρο της Ακαδημίας στην Αγία Πετρούπολη.
Στην αρχή ο Πρύτανης της ακαδημίας κ. Μπουρλάκα καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα εκ μέρους του Επιστημονικού Συμβουλίου, τονίζοντας τη συμβολή του στο έργο της κηρύξεως του Ευαγγελίου ακόμα και στο κοσμικό περιβάλλον.
Στε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές διδασκαλίας των «Αρχών του Ορθόδοξου Πολιτισμού» στα δημόσια σχολεία, ο Πρύτανης του Πανεκκλησιαστικού Τμήματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών εξέφρασε την πεποίθηση ότι.....
η διδασκαλία όχι μόνο του πολιτιστικού μαθήματος αλλά και της θρησκείας καθ΄ εαυτής πρέπει να γίνει ένα πλήρες μέρος του σχολικού προγράμματος στη Ρωσία. Η έλλειψη αυτού του μαθήματος από το πρόγραμμα οδηγεί στην άγνοια, η οποία αποτελεί τη βάση τόσο της μαχητικής αθεΐας, όσο και της μαχητικής θρησκευτικότητας.
Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο κ. Μπυρλάκα συζήτησαν τους τρόπους της περαιτέρω συνεργασίας και υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)