11/8/10

To παλιό βιβλίο Ιστορίας στην Στ΄ Δημοτικού και για τη φετινή σχολική χρονιά

To Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε και για το σχολικό έτος 2010-2011 την ανατύπωση του βιβλίου Ιστορίας για την Στ΄ τάξη του Δημοτικού με τον τίτλο «Στα Νεότερα Χρόνια» (συγγραφείς: Διον. Ακτύπης, Αρ. Βελαλίδης, Μ. Καΐλα, Θ. Κατσουλάκος, Γ. Παπαγρηγορίου, Κ. Χωρεάνθης). Πρόκειται για το παλιό βιβλίο Ιστορίας, το οποίο επανήλθε σε χρήση μετά την απομάκρυνση, με απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, του ανιστόρητου και προκλητικού βιβλίου Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση και της ομάδας της. Τότε και μετά την απομάκρυνση του βιβλίου της Ρεπούση είχε ανατεθεί η συγγραφή νέου βιβλίου το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμη δοθεί σε χρήση στα σχολεία, παρά την ολοκλήρωση της εργασίας της νέας συγγραφικής ομάδας. Έτσι για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά της Στ΄ Δημοτικού θα διδαχθούν το παλιό βιβλίο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός.... αν πρόκειται για μαθητές της σχολής Μωραϊτη, οι οποίοι καλούνται να αγοράσουν και να διδαχθούν το βιβλίο της κας Ρεπούση.

thriskeftika είπε...

Όντως στις σχολές Μωραϊτη δίνεται το βιβλίο της κ. Ρεπούση για το μάθημα της Ιστορίας;
Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες;

Ανώνυμος είπε...

Η Ρεπούση είναι εδώ. Δυστυχώς είναι αλήθεια 100%.
Τα παιδιά πήραν το βιβλίο του Οργανισμού που βγήκε σε αντικατάσταση του ανοσιουργήματος: http://www.esos.gr/nipiagogeio-dimotiko/2010-08-15-17-01-05.html και μετά τους ζητήθηκε να αγοράσουν το βιβλίο της Ρεπούση γιατί το άλλο λέει είναι ... "κακογραμμένο".
(Μάλλον δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται αυτό.)

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)