26/9/10

Διαδήλωση στη Βουλγαρία υπέρ του ομολογιακού ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών

πηγή: Ακτίνες
Μετά από απόφαση που πήρε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, στις 24 Σεπτεμβρίου του 2010, χτύπησαν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών στη χώρα για ορθόδοξη χριστιανική παιδεία.
Στη Σόφια μάλιστα την παρασκευή 24/09/2010 πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας από την κυβέρνηση την εισαγωγή του ορθόδοξου ομολογιακού μαθήματος σαν υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία.
Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γηραιός Πατριάρχης Βουλγαρίας Μάξιμος. Η Βουλγαρική Εκκλησία έχει ζητήσει εδώ και καιρό την εισαγωγή του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία από τον Πρόεδρο της χώρας, το Κοινοβούλιο, το Υπουργικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Παιδείας......
Το αίτημα της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν περιορίζεται μόνο στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Ζητά την εισαγωγή της θρησκείας με επιλογές, όπως η Ορθοδοξία, ο Ρωμαιοκαθολικισμός, και το Ισλάμ, ενώ για τους μαθητές που δεν θα επιθυμούν να διδαχθούν κάποια θρησκεία προτείνει το μάθημα της Ηθικής
Επί του παρόντος θρησκευτικά μαθήματα διδάσκονται σε μερικά βουλγαρικά σχολεία ως μάθημα επιλογής.
Ο Υπουργός Παιδείας Σεργκέι Ignatov αν και εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με τα αιτήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε πως θα καταθέσει την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Novinite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)