17/9/10

Μουσουλμάνοι μαθητές σε σχολείο των Αθηνών ζητούν κατέβασμα των εικόνων από τις τάξεις;

Εδώ και δύο μέρες η είδηση κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, αν και τα ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφερθούν σε αυτήν. Σύμφωνα με όσα γράφονται σε ιστολόγια και ιστοσελίδες σε κάποιο Λύκειο του κέντρου των Αθηνών, οι μουσουλμάνοι μαθητές, οι οποίοι προέρχονται από κοντινό Γυμνάσιο της περιοχής, “απαίτησαν” να κατέβουν από τις σχολικές αίθουσες οι Χριστιανικές Εικόνες και ο Σταυρός(!) γιατί η υπαρξή τους στους τοίχους της τάξης θίγει, όπως είπαν, το θρησκευτικό τους συναίσθημα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γνωστές για την αντιχριστιανική τους δράση δήθεν "οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" έχουν ήδη τεθεί στο πλευρό των μουσουλμάνων μαθητών.
Αν η είδηση ευσταθεί τότε είναι ήδη ορατοί οι καρποί της εφαρμογής στη σχολική πραγματικότητα των αρχών (ή μήπως της αναρχίας;) της πολυπολιτισμικότητας.

2 σχόλια:

Έλληνας Αγωνιστής είπε...

Όποιος επιχειρεί να επιβάλει με το έτσι θέλω την αφαίρεση της εικόνας και του σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού από τα ελληνικά σχολεία πρέπει να γνωρίζει ότι θίγει το θρησκευτικό συναίσθημα των χριστιανών γονέων και μαθητών, εξυβρίζει την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ο οποίος εδώ και δύο χιλιετίες είναι αρρηκτα δεμένος με την χριστιανική πίστη, εξυβρίζει επίσης και το ελληνικό κράτος το οποίο ιδρύθηκε ως χριστιανικό και παραμένει χριστιανικό. Τέτοιου είδους απόπειρες δεν θα κερδίσουν έδαφος στην Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται να προσβάλλει κανένας τα ιερά και τα όσιά του.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΪΟ


«Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.
Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)