15/9/10

Εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
Αλκιβιάδου 6, Περιοχή Αγ. Αικατερίνης,
Ηράκλειο (έναντι Αν. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας)
Τηλ. 6977324039 & 6976769548

Ηράκλειο, 10 Σεπτεμβρίου 2010
Αριθμ Πρωτ. 10
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης
Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, η Σχολή Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης τιμά τους προστάτες της Αγίους Ευστάθιο, Θεοπίστη, Θεόπιστο και Αγάπιο. Στο πλαίσιο της εορτής θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καμινίων Ηρακλείου, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων.
Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης, με ομιλία-συζήτηση, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής (πλατεία Ιεράς Αρχιεπισκοπής). Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, που θα μιλήσει με θέμα «Όψεις της εφηβικής κρίσης στη σύγχρονη εποχή»......
Η Σχολή Γονέων είναι τμήμα του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και δραστηριοποιείται σύμφωνα με τους καταστατικούς στόχους του. Η έδρα της είναι στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης (Μπεντεβή), έναντι της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, με την παραπάνω εκδήλωση η Σχολή Γονέων ουσιαστικά ξεκινά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της για το έτος 2010-11. Πριν την ομιλία θα γίνει σύντομη παρουσίαση της Σχολής, των στόχων και των δραστηριοτήτων της, καθώς επίσης των θεματικών ενοτήτων που θα απασχολήσουν τα σεμινάριά της κατά τη διάρκεια του έτους. Γενικές θεματικές περιοχές στις οποίες εντάσσονται τα σεμινάρια είναι α) ταυτότητα και ρόλοι γονέων, β) ανάπτυξη και ανατροφή των παιδιών, γ) αγωγή των παιδιών και δ) συγκρούσεις ρόλων και παρεκκλίνουσες συμπεριφορές μέσα στην οικογένεια. Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων θα πάρει οριστική μορφή με βάση τα ειδικότερα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων. Τα προγράμματα και τα σεμινάρια της Σχολής παρέχονται δωρεάν.
Κατά την εκδήλωση, εκτός από την ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση, οι γονείς και όποιοι άλλοι έχουν σχετικά ενδιαφέροντα, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα της Σχολής και, εάν επιθυμούν να συμμετέχουν, να προμηθευτούν ερωτηματολόγια ενδιαφερόντων, δηλώσεις συμμετοχής και έντυπα επικοινωνίας.
Για τη Διοικούσα Επιτροπή της Σχολής
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Στριλιγκάς

Η Γραμματέας
Ροδάνθη Ανδρουλιδάκη-Πετράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)