17/11/10

Ενασχόληση της Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας με το ζήτημα του επισκόπου Αρτέμιου

"...κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (της Συνόδου της Εκκλησίας της Σερβίας) ανεγνώσθη η μακροσκελής απάντηση της Ιεράς Συνόδου, στην επιστολή διαμαρτυρίας του πρώην Επισκόπου Ράσκας κ. Αρτεμίου..."
πηγή: romfea.gr
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου στη δεύτερη τακτική συνεδρία του έτους 2010, η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου.
Να αναφερθεί, ότι το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Ρακόβιτσα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ειρηναίου....
Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Ιωάννης, Σβορνικίου και Τούζλας Βασίλειος, Ανατολικής Αμερικής Μητροφάνης, Ζίτσης Χρυσόσοστομος και ο Νίκσιτς Ιωαννίκιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Ειρηναίος και οι Αρχιερείς, τελέσαν στον τάφο του μακαριστού Πατριάρχη των Σέρβων Παύλου μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την κοίμηση του.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανεγνώσθη η μακροσκελής απάντηση της Ιεράς Συνόδου, στην επιστολή διαμαρτυρίας του πρώην Επισκόπου Ράσκας κ. Αρτεμίου με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2010.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι πρέπει να συμπαριστάμεθα στον διωκόμενο για την Ορθοδοξία ιεράρχη.

Αμπλίας

Ανώνυμος είπε...

Που μπορούμε να βρούμε την απάντηση της Ιεράς Συνόδου της Σερβίας πρός την διαμαρυρία του Επισκόπου Αρτεμίου στα Ελληνικά.

thriskeftika είπε...

Δυστυχώς δεν την έχουμε ούτε εμείς στη διάθεσή μας. Αν μπορέσει κάποιος να τη βρει ας μας την αποστείλει για να τη δημοσιεύοσυμε.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)