7/12/10

Η Σύνοδος θα αποστείλει έγγραφο στην Υπουργό Παιδείας για το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας

Κατηγορηματικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο κλεισίματος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών εμφανίστηκαν σήμερα οι Συνοδικοί Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Δεκέμβριο ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τα μέλη της Συνόδου για την αποστολή Επιστολής του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συμφώνησε απολύτως με το περιεχόμενο της Επιστολής και απεφάσισε επιπλέον να αποστείλει Έγγραφο, στο οποίο να διατυπώνονται διεξοδικώτερα οι θέσεις της για το θέμα αυτό....
Οι φοιτητές του Τμήματος βρίσκονται σε θέση μάχης. Ήδη όπως φαίνεται πέτυχαν να πάρουν ως ισχυρό σύμμαχό τους τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο που δεν αρκέστηκαν σε μία απλή δήλωση αλλά εγγράφως διαμαρτύρονται προς το Υπουργείο Παιδείας για το ενδεχόμενο κλεισίματος του Τμήματος. Αλλά και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών με έγγραφό της απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, ο οποίος είχε ζητήσει την κατάργηση του Τμήματος.
Να σημειωθεί επιπλέον ότι οι καθηγητές του Τμήματος βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προχώρησαν αναγκαστικά στην αναβολή των κατατακτηρίων εξετάσεων για το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας αναμένοντας την τελική απόφαση του Υπουργείου για το όλο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)