12/12/10

Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Άνθιμου για την παιδεία και την οικονομική κρίση

πηγή: stifora.gr

Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για τη παιδεία, την ανέγερση τζαμιού στην Αττική και την οικονομική κρίση.
Ο κ. Άνθιμος, χαρακτήρισε προδοσία την προσπάθεια θεολόγου, ιδιωτικού σχολείου, να εξηγεί στους μαθητές του γιατί πρέπει να χτιστεί τζαμί. «Είναι σαν να έχουμε χάσει το μυαλό μας», είπε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για πόλεμο στο χώρο της παιδείας.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε εκείνους που προσπαθούν να περιορίσουν ή και να καταργήσουν το μάθημα των θρησκευτικών αλλά και να περικόψουν τα αρχαία ελληνικά και μάλιστα "την στιγμή που στην Αγγλία", συνέχισε ο Θεσσαλονίκης, "αυξάνουν τις ώρες διδασκαλίας τους".....
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία από την οικονομική κρίση, στις περικοπές των μισθών, στα λάθη που έγιναν ο κ. Άνθιμος, είπε ότι και ο ίδιος διαπίστωσε τις περικοπές των μισθών όταν υπέγραψε την μισθοδοσία των κληρικών και των υπαλλήλων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ενώ διερωτήθηκε: "Δεν είδα πλούσιους να δώσουν χρήματα για την πατρίδα", και κάλεσε όλους εκείνους που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα να συνεισφέρουν, υπενθυμίζοντας την προσφορά, παλαιότερα, σημαντικών οικονομικών παραγόντων όπως ο Ωνάσης και ο Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)