31/12/10

Άννα Διαμαντοπούλου: Με εξέπληξε δυσάρεστα το κείμενο της Ιεραρχίας

.
Συνέντευξη στην εφημερίδα «REAL NEWS»και στον Δημοσιογράφος κ. Βασίλη Σκουρή, παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, όπου μεταξύ άλλων ερωτάται και για το φυλλάδιο της Ιεραρχίας «ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ».
Ερώτηση: Ως υπουργός και θρησκευμάτων, πώς κρίνετε το φυλλάδιο της Εκκλησίας προς τους πολίτες Και τι μήνυμα στέλνετε στην ιεραρχία;
Απάντηση: Το κείμενο αυτό με την υπογραφή της Ιεράς Συνόδου με εξέπληξε δυσάρεστα. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε όλοι τον πνευματικό λόγο αγάπης και όχι μία ακόμη κομματικού τύπου καταγγελία. Το μήνυμα το στέλνει ο ίδιος ο λαός γιατί από τη στιγμή που η Εκκλησία όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν εμπλέκεται στην πολιτική ζωή, τότε θα υπόκειται και στην κριτική των διαφωνούντων. Κάτι που διχάζει και δεν ενώνει.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό έλειπε κα Διαμαντοπούλου να μη σας ενοχλούσε ο αληθινός και διαπνεόμενος, όντως από πατρική αγάπη και φυσικά ελεγκτικός λόγος της Εκκλησίας μας. Βλέπετε "χαλάει" λίγο και την "σούπα" των Διεθνών Εξουσιαστών, τους οποίους τιμάτε με την συμμετοχή σας στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Την επόμενη φορά θα ζητήσουμε και την άδεια σας αν πρέπει η Μητέρα Εκκλησία να μιλήσει.
Αφήστε που η δήλωση σας σαν να υφέρπει έναν έμμεσο εκβιασμό πρός την Εκκλησία. Δηλαδή επειδή μίλησε η Εκκλησία θα... υποστεί την κριτική των διαφωνούντων. Και ποια είναι αυτή η κριτική; Μήπως ο συστηματικός πόλεμος εναντίον του κλήρου και των ιερών μονών από τα μμε; Η δημιουργία ανύπαρκτων σκανδάλων τύπου Βατοπαιδίου; Και τελικά η ενεργοποίηση του "πολιτικά ορθού" μηχανισμού για να τιθασεύσει την δυναμική φωνή της Εκκλησίας; Άλλωστε κα Διαμαντοπούλου όπως εξ΄ ιδίων θα γνωρίζετε εκεί στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ κάποια μέλη της είναι ειδήμονες στην προπαγάνδα, στον έλεγχο της κοινής γνώμης και των αποκαλούμενων από εσάς "μαζών".Αλλά και σείς κρίνωντας από το περιεχόμενο των δηλώσεων σας δεν υστερείτε στην διαστρεβλωτική απεικόνηση των γεγονότων. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Ίσως είναι...κάπως έτσι.

α.κ.κ.

Ανώνυμος είπε...

Τί να κάνουμε κυρά Διαμαντοπούλου; Δεν μπορεί η Ιεραρχία να αρέσει και τους θαμώνες της λέσχης Bildeberg! Τί να σας κάνουμε;

Αμπλίας

lykourgos nanis είπε...

Εμάς πάντως μας εξέπληξε ευχάριστα!Είναι βλέπετε η διαφορά κριτηρίων!Εμείς δε συμμετέχουμε στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν δίκαιο και οι δύο σχολιαστές μας.

Φίλος του φίλου του Φιλήμονα

Ανώνυμος είπε...

Ἀφοῦ ἐνοχλήθηκε
ἡ κοσμική ὑπουργός Διαμαντοπούλου, τότε ἄριστο τό κείμενο τῆς Ἱεραρχίας.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή τη χώρα, έχουν όλοι δικαίωμα να μιλούν δημόσια:
Οι ομοφυλόφιλοι, ζητούν (μάλλον απαιτούν) δημόσια, να "παντρεύονται" με τις ευλογίες του επίσημου κράτους.
Οι τρομοκράτες, δημοσιεύουν σε εφημερίδες τις προκηρύξεις τους, μετά από τις τρομοκρατικές ενέργειες τους.
Οι ανώμαλες συμπεριφορές και επιθυμίες κάποιων ανθρώπων, παρουσιάζονται στην τηλεόραση, σαν "έργο τέχνης".
Οι διάφοροι προπαγανδιστές της λεγόμενης "Νέας Εποχής", ανενόχλητοι προπαγανδίζουν δημόσια τις αιρετικές και επικίνδυνες δοξασίες τους.
Οι διάφοροι αλλόθρησκοι και αιρετικοί, ανενόχλητοι προπαγανδίζουν δημόσια τις αιρετικές δοξασίες τους.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία όμως, δεν έχει δικαίωμα να απευθύνεται δημόσια προς τον Ορθόδοξο λαό.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)