13/12/10

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΕΘ με τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37. 10432 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2105224180-FAX. 2105224420
Iστοχώρος: www.petheol.gr
e-mail: panenthe@otenet.gr και enosis@petheol.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 10-12-2010
Συνάντηση του Δ. Σ. της ΠΕΘ με τον Πρόεδρο του Π.Ι.
Ύστερα από αίτημα της ΠΕΘ προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Πρόεδρός του κ. Κλήμης Ναυρίδης προθυμότατα εκάλεσε το Δ.Σ. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων σε συνάντηση στο Γραφείο του στις 6 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10 π.μ. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν εκ μέρους του Π.Ι. ο Πρόεδρος κ. Κλήμης Ναυρίδης, ο Σύμβουλος του Π.Ι. Σταύρος Γιαγκάζογλου ( Θεολόγος) και ο Γεώργιος Τύπας Σύμβουλος του Π.Ι. της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εκ μέρους της ΠΕΘ μετείχαν: Ηλίας Φραγκόπουλος, Αντιπρόεδρος, Ηλίας Μπάκος Γεν. Γραμματέας, Ιωάννης Τσάγκας Ειδικός Γραμματέας, Απόστολος Κατωπόδης, Κοσμήτορας, το Μέλος Αντώνιος Τοκατλίδης και ο συνάδελφος θεολόγος-συγγραφέας Ευάγγελος Πονηρός....

Ο κ. Ναυρίδης αντιμετώπισε το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών με προσοχή και ενδιαφέρον και με θεώρηση εθνική και θρησκευτική για τα θέματα της παιδείας.
Τόνισε τη θέση του μαθήματος στο « νέο Σχολείο» ( Δημοτικό και Γυμνάσιο). Ο κ. Γιαγκάζογλου μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε ότι το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να έχει χαρακτήρα κατηχητικό-δογματικό και ότι πρέπει να είναι μάθημα για όλους θρησκειολογικό-πολιτιστικό, και αναφέρθηκε στην ομάδα Εργασίας του Π.Ι. για το μάθημα των θρησκευτικών και κατέληξε με την παρατήρηση ότι από το μάθημα των θρησκευτικών απαλλάσσονται και οι ορθόδοξοι μαθητές.
Το Δ.Σ. της ΠΕΘ δεν συμφώνησε με τις θέσεις του Συμβούλου θεολόγων του Π.Ι., διατύπωσε με επιχειρήματα τις ενστάσεις του. Όσον αφορά την Ομάδα εργασίας, το Δ.Σ. της ΠΕΘ ζήτησε αναμόρφωση εκ βάθρων της Ομάδας εργασίας για το μάθημα των Θρησκευτικών και τη συμμετοχή της στην επιτροπή- Ομάδα Εργασίας προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις της όσον αφορά τον χαρακτήρα και την υποχρεωτικότητα του μαθήματος, η συνάντηση έκλεισε με την επιθυμία του Προέδρου του Π.Ι. και της ΠΕΘ να επαναληφθεί το δυνατό συντομώτερο.
Μετά από τη συνάντηση αυτή η ΠΕΘ υπέβαλε ένσταση διαμαρτυρίας στην Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου για τον τρόπο συγκρότησης της παραπάνω ομάδας Εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)