19/1/11

Η Ἀννα Διαμαντοπούλου στο ΕΣΥΠ

Συνεδρίασε σήμερα το ΕΣΥΠ (Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας) παρουσία της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία άνοιξε τις εργασίες με ομιλία. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχεδιασμό του Νέου Λυκείου, χωρίς ωστόσο να δώσει αναλυτικές και σαφείς πληροφορίες για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Μεταφέρουμε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος:
ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
Η χώρα μας περνάει την πιο δύσκολη περίοδο από την περίοδο του πολέμου με την εξαίρεση της Χούντας, αλλά η Παιδεία παραμένει ο φάρος των κοινωνικών αλλαγών».
Με αυτή τη δήλωση άνοιξε, πριν από λίγη ώρα, την ομιλία της η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου κατά την σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ)....
Το ΕΣΥΠ συνεδριάζει για πρώτη φορά υπο την ηγεσία της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας και με νέο πρόεδρο, τον καθηγητή και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Πατρών κ. Α. Λυκουριώτη. Πρόκειται για την έκτη συνεδρίαση του συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα της ίδρυσής του.
«Είναι εθνική αποστολή να συμμετάσχουμε στην διαδικασία των συνεδριάσεων του ΕΣΥΠ χωρίς δογματισμούς»,δήλωσε η υπουργός Παιδείας. Ο διάλογος κρίνεται από την συμμετοχή και όχι από την απουσία είπε, σχολιάζοντας εμμέσως την απουσία εκπαιδευτικών αλλά και πολιτικών δυνάμεων από την σημερινή συνεδρίαση.
«Το σύστημα της εκπαίδευσης έχει ενσωματώσει όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας»,είπε στην ομιλία της η κυρία Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «όποιες αλλαγές γίνουν στην εκπαίδευση θα επηρεάσουν το μέλλον μια ολόκληρης γενιάς».
Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι πρωταγωνιστές στις όποιες αλλαγές τελικά γίνουν θα είναι και πάλι οι εκπαιδευτικοί. Σχολίασε ότι κάτι τέτοιο μοιάζει οξύμωρο με δεδομένες τις μειώσεις μισθών στον δημόσιο τομέα, αλλά πρόσθεσε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν αποτελέσει και στο παρελθόν την κινητήρια δύναμη στην παιδεία σε περιόδους κρίσεων. «Μπορούμε;» αναρωτήθηκε. Και απάντησε «Βεβαίως και μπορούμε».
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε συνολικά στις πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί τους τελευταίους μήνες στο χώρο της εκπαίδευσης. Μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης των δυνάμεων Ελλήνων επιστημόνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Νέου Λυκείου και το ψηφιακό σχολείο, στην αναβίωση του θεσμού των πειραματικών σχολείων, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)