25/2/11

Τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας στο νέο λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ
Σε τέσσερα βασικά μαθήματα Γενικής Παιδείας φαίνεται να προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας για το νέο μοντέλο λυκείου που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αν και προς το παρόν η πολιτική ηγεσία του προτιμά να κρατά κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με το ποια μαθήματα θα είναι υποχρεωτικά και ποια επιλογής, ωστόσο εκτός του βασικού κορμού μαθημάτων μένει η Πληροφορική με βάση τα όσα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα με την Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ)...
Ο γενικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Β. Κουλαϊδή, υπεύθυνου για το σχεδιασμό του νέου σχολείου, είναι να μειωθούν τα μαθήματα στο λύκειο, να υπάρχουν μόνο τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας και μεγάλη αύξηση της εξειδίκευσης μέσω των κατευθύνσεων κυρίως στη Β' και Γ' λυκείου.
Ειδικά για το μάθημα της Πληροφορικής, αν και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δε θα... εξαφανιστεί από το νέο μοντέλο λυκείου, ωστόσο θα εξακολουθεί να υπάρχει μόνο ως μάθημα επιλογής και όχι σε όλες τις κατευθύνσεις. Ωστόσο, το θέμα της κατάργησής του προκαλεί αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς του κλάδου, που με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, ζητούν να επέμβει προσωπικά ώστε να μην εφαρμοστούν τα διαφαινόμενα σχέδια για την... εξορία της Πληροφορικής από το νέο λύκειο. «Η Πληροφορική αποτελεί αυτόνομη επιστήμη και για πολλές δεκαετίες γνωστικό αντικείμενο στην εκπαίδευση και δεν εξαντλείται σε απόκτηση βασικών δεξιοτήτων χρήσης εφαρμογών γραφείου ούτε στην αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων», τόνισε στον «Α» ο πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ, Αριστείδης Λούβρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)