2/3/11

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, "Τόσο μεγάλος έρωτας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους Μουσουλμάνους;"

Νέα παρέμβαση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου από το προσωπικό του ιστολόγιο. Αυτή τη φορά σχολιάζει την αποδοκιμασία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στο Παρίσι αλλά και άρθρο σύμφωνα με το οποίο " Τρεις μητροπολίτες περίμεναν τον Πρωθυπουργό, που συναντήθηκε με τον ιμάμη".
Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης:
Δεν επιχαίρουμε για όσα συνέβησαν στο Παρίσι το περασμένο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, αλλά καθώς λέγει η λαϊκή μούσα "πάθεις, λάβεις, κοιλιά μη σε πονέσει!" Και για να το πούμε με την εκκλη-σιαστική γλώσσα "πάσα παράβασις και παρακοή έλαβεν ένδικον μισθαποδοσίαν"! Ο κ. Πάγκαλος, εξαίρετος επιστήμων, έχει ένα ελάττωμα. Δεν προσέχει τη γλώσσα του! Ευκαίρως-ακαίρως εκστομίζει απαράδεκτα πράγματα!... Τα περισσότερα απ' αυτά είναι γνωστά, επειδή έχουν λεχθή δημόσια. Όπως το περίφημο εκείνο: "Γιατί διαμαρτύρεσθε; μαζί δεν τά φάγαμε;"
_________Αν αυτό αποτελεί μια ομολογία, απορώ γιατί δεν επενέβη ο κ. Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου! Αν ήταν ένα αστείο, απορώ γιατί δεν διορθώθηκε εκ των υστέρων με ένα συγγνώμην! Η συνείδηση του Λαού μας το κατέγραψε σαν μέγα ατόπημα. Και να ήλθε η ώρα της τιμωρίας!
 ________Δηλώνουμε ευθέως, ότι δεν εγκρίνουμε και δεν υιοθετούμε αυτήν την τακτική του προπηλακισμού των προσώπων και δη των προσωπικοτήτων! Δημοσιοποιούμε όμως και παραθέτουμε τη συμπεριφορά των φοιτητών πρός τόν κ. Πάγκαλο, πρώτον μεν διότι είναι ένα γεγονός, δεύτερον δε είναι και ένα διδακτικό γεγονός. Διδακτικό για τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος δέν έχει δικαίωμα να υβρίζει και να προπηλακίζει τον όποιον Έλληνα, τόν όποιον άνθρωπο, τούς στρατιωτικούς, τους κληρικούς, τον Ελληνικό Λαό συλλήβδην! Τήν Δευτέρα τό βράδυ (28/02) ο κ. Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε στην γνωστή εκπομπή του τον κ. Πάγκαλο να αποκαλεί "ρεμάλι" ένα άγνωστο νέο, που επέβαινε σε δίκυκλο και όταν βρέθηκε δίππλα στο αυτοκίνητο του κ. Αντιπροέδρου τον κοίταξε και κούνησε το κεφάλι του. Το αποτέλεσμα ήταν αντί η Αστυνομία να συλλάβει τόν υβριστή Πολιτικό, συνέλαβε τον άτυχο νέο και τον ωδήγησε στο Τμήμα "για εξακρίβωση στοιχείων"!!!!!! Η κατάχρηση της Εξουσίας οδηγεί κατ'ανάγκην σε αποδοκιμασίες, όπως αυτή που έγινε στο Παρίσι. Αχ, αυτή η Νέμεσις δεν χαρίζεται σε κανέναν!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 Αίγιον, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011
 ________________
Συνεχίζει δε παρακάτω σχολιάζοντας την πρωθυπουργική επιλογή συνάντησης με ιμάμη αντί με τους επισκόπους της Θράκης:
ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ:
Μήπως πρέπει να γίνω κι εγώ Μουσουλμάνος, ώστε να μπορέσω να λύσω τα προβλήματα του τόπου μας; Τόσο μεγάλος έρωτας του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους Μουσουλμάνους; Η Εκκλησία της Ελλάδος προπηλακίζεται, παραθεωρείται, πιέζεται, υπερ-φορολολογείται! Οι κληρικοί χαρακτηρίζονται "Δημόσιοι Υπάλληλοι" και εντάσσονται στη ρύθμιση 1 πρός 5. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο τα χωριά μας θα μείνουν χωρίς ιερείς! Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο, οι Μουσουλμάνοι στην άγκαλιά του κ. Πρωθυπουργού!

Διαβάστε ολόκληρη την παρέμβαση του Μητροπολίτη στο ιστολόγιό του πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)