29/3/11

Μόνο στην Α΄ Λυκείου υποχρεωτικά τα Θρησκευτικά

Aλλαγές σε λύκεια, πανελλαδικές
Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να μειώσει τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά και θα αφορούν την Α' Λυκείου
Μέσα στην εβδομάδα -αύριο Τετάρτη ή την Πέμπτη- θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις αλλαγές που θα προωθήσει στα λύκεια και οι οποίες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά στην Α΄τάξη, έτσι ώστε στη συνέχεια (το 2014) οι μαθητές αυτοί να εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ με νέο σύστημα...

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να μειώσει τα υποχρεωτικά μαθήματα στο λύκειο και να αυξήσει τα μαθήματα επιλογής και οι υποψήφιοι να εισάγονται στα ΑΕΙ με πανελλαδικές εξετάσεις αλλά με λιγότερα (πιθανόν σε τέσσερα) απ΄ό,τι σήμερα μαθήματα. Η εισαγωγή θα γίνεται σε σχολές και στη συνέχεια, έπειτα από ένα έτος, οι νέοι φοιτητές θα εντάσσονται σε τμήματα.

Στην Α΄Λυκείου, η οποία θα είναι τάξη γενικής παιδείας τα παιδιά θα διδάσκονται υποχρεωτικά μαθήματα όπως Αρχαία Ελληνικά, Ελληνική Γλώσσα - Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Ιστορία, Θρησκευτικά και επιλογής όπως Ξένες Γλώσσες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Δραστηριότητες κ.ά.
Κατευθύνσεις σπουδών

Στη Β' και Γ΄ Λυκείου, οι κατευθύνσεις σπουδών θα είναι αρχικά δύο στη Β' Λυκείου, ενώ στη Γ΄Λυκείου θα εξειδικευθούν σε τρεις που αντιστοιχούν στις βασικές κατηγορίες σχολών: πολυτεχνικές, μαθηματικο-φυσικές και ιατρικές, οικονομικές πολιτικές, κοινωνιολογικές και παιδαγωγικές, νομικές και φιλοσοφικές.

Οταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τις αλλαγές στο λύκειο, το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει τη συζήτηση και για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, το οποίο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, όπως έχει δηλώσει η Αννα Διαμαντοπούλου το 2013-2014, ώστε οι μαθητές να μην αιφνιδιαστούν και να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)